Ukraynalılar bu kez ‘pul’ almak için kuyruğa girdi!

Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adası’nı koruyarak, cesaretleri ile dikkat çeken Ukraynalı askerlerin üzerinde yer aldığı pul, başkent Kiev’de satışa çıktı. Ukraynalılar, bu pulu alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. 

DÜNYA 18.04.2022, 13:07 19.04.2022, 09:21
Ukraynalılar bu kez ‘pul’ almak için kuyruğa girdi!

Ukrayna Merkez Postası tarafından basılan ve yoğun ilgi gören pulların üzerinde Yılan Adası’nı savunan bir Ukraynalı askerin, kısa süre önce batan Rusların meşhur gemisi ‘Moskova’ kruvazörüne karşı gösterdiği direniş betimleniyor. “Yılan Adası Direnişi” adı ile Kiev’de satışa sunulan hatıra pulları, Ukrayna halkının yeni gözdesi oldu. 

“Bizler için gerçekten manevi değeri çok yüksek bir eser”

Aileleri ile birlikte sıraya girerek pullardan satın almak isteyen vatandaşlar, saatler süren bu bekleyişe rağmen pullarına kavuşarak mutlu şekilde bölgeden ayrıldılar. Pul alabilmek için sırada bekleyen isimlerden biri olan Vladimir Markov, “Eşim ve bebeğim ile buradayız. Ama biz aslında buraya kendimiz için gelmedik. Ukrayna dışında yaşayan dostlarım var. Onlar çok istediler ve benden yardımcı olmamı istediler. Gerçekten manevi değeri çok yüksek bir eser. Satın alıp arkadaşlarıma yollayacağım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Bunun için gerekirse 5 saat daha beklerim”

Soğuk havaya rağmen uzun süre kuyrukta bekleyen bir diğer Ukraynalı vatandaş Bogdan Zakaharisevich ise yaptığı açıklamada, “Uzun bir süredir kuyruktayız. Heyecanla bekliyoruz. Bizim için hatırası ve anlamı gerçekten çok büyük. Bildiğim kadarıyla 1 milyon adet basılmış. İlk basılan pullardan birini de ben almak istiyorum. Benden çocuklarıma, çocuklarımdan da torunlarıma kalacak tarihi bir eser olarak görüyorum. Kuyruktaki bekleyişim 1 saati buldu ama şikâyetçi değilim. Bunun için gerekirse 5 saat daha beklerim” dedi. 

Yorumlar (0)