Rus-Türk Gençlik Forumu Antalya'da yapıldı

Antalya'da gerçekleştirilen Rus-Türk Gençlik Forumu'nda, Uluslar Kültürü Fonu (Rusya) ile Uluslararası Diploması Fonu (Türkiye) arasında "SAMOVARFEST 2020" işbirliği anlaşması imzalandı.

GÜNDEM 06.11.2019, 17:36
Rus-Türk Gençlik Forumu Antalya'da yapıldı

"Rus-Türk Gençlerinin Temel Komünikasyon Alanı" isimli Gençlik Forumu, Antalya'da bir otelde yapıldı. Rusya'dan "Ulusların Kültürü Vakfı" ile "Gorçakov Açık Diplomasiye Destek Vakfı" tarafından organize edilen forum, "Diplomasi ve Etnik İşletmeler" başlığı altında yapıldı. Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (Rossotrudniçestvo) partner olarak yer aldığı bu foruma çok sayıda öğrenci ile akademisyen, AK Parti eski milletvekili Burhan Kılıç ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

Forumda moderatörlük görevini Rusya Uluslar Kültürü Fonu Başkanı Natalya Andreyevna Dolgareva üstlendi. Dolgareva, “Mükemmel ülke Türkiye, güneşli kent Antalya'ya teşekkür ediyorum.” diyerek başladığı açılış konuşmasında bu forumun iki ülke için de gençlik hareketine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi. Bu forumun düzenlenmesinde katkısı olan herkese minnettarlığını belirten Dolgareva, etkinliğin iki ülke arasındaki işbirliği anlamında önemli bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

"Dostluk bağlarının güçlendirilmesi anlamlı"

Sonrasında söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuşmasında, forumda yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerini, “Türkiye ve Rusya birbirine yakın hukuk ve ilişkileri olan iki ülke. İki ülke arasındaki dostluk ilişkisini daha ileriye taşıyacak her adım çok kıymetli. Bugün gerçekleştirilen ve iki ülke gençlerini merkez alan bu forum ile dostluk bağlarının güçlendirilmesi anlamlıdır. Dolayısıyla bu foruma katılmamıza vesile olan gazeteci dostum Murat Çiçek'e ve lise yıllarından hocam olan Burhan Kılıç hocama çok teşekkür ediyorum. Bu forumun başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum.” şeklinde tamamladı.

Forumun açılışında gençleri temsilen Türkiye'den İstanbul Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İlayda Gizem Balaban, Rusya'dan Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Anna Nikolayevna Grigoryeva konuştu.

Konuşmalar sonrasında Rus-Türk Misafirperverlik festivali "SAMOVARFEST 2020" projesi alanında işbirliği anlaşmasına, Ulusların Kültürü Derneği Başkanı Natalya Andreyevna Dolgareva ile Uluslararası Diplomasi Derneği Başkanı Elena Cojuhari karşılıklı imza attı.

Yorumlar (0)