Rize – Artvin Havalimanı’na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak

Rize ve Artvin arasına yapılacak ve Türkiye’de deniz dolgusuna inşa edilen ikinci havalimanı özelliğini taşıyan Rize – Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılımıyla 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek tören ile birlikte açılacak.

GÜNDEM 06.05.2022, 10:07 07.05.2022, 15:55
Rize – Artvin Havalimanı’na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak

Türkiye’de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci pist olma özelliğini taşıyacak olan Rize – Artvin Havalimanı’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılımlarıyla beraber 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Artvin’e 125 ve Rize’ye 34 kilometre uzaklıkta olan havalimanına ilk inişi Erdoğan ve Aliyev’in uçakları gerçekleştirecek. İki cumhurbaşkanını taşıyan uçağın piste inmesinin ardından havalimanının açılış töreni gerçekleştirilecek. Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan davetliler ve Aliyev adına bir onur yemeği verecek.

Yöresel detaylar mimariye yansıtıldı

Yeni havalimanının yılda yaklaşık olarak 3 milyon insana hizmet vermesi bekleniyor. Havalimanında kullanılan çay bardağı şeklinde olan trafik kontrol kulesi ve çay yaprağı şekilde olan giriş takı bölgenin yöresel mimarisini yansıtıyor. Havalimanının içinde ayrıca Türk çayının tanıtımının yapılacağı Çaykur Müzesi’nin yanı sıra küçük bir çay fabrikası da yer alacak. 47 bin metrekare kapalı alana sahip havalimanının açılış töreninin ardından yolcu seferleri başlayacak.

Yorumlar (0)