Putin ve Zelensky'den art arda 'müzakere' açıklamaları: "Anlaşmaya başladık"

Putin'in 'müzakerelerde olumlu gelişmeler var' açıklamasından sonra bugün ise Zelenskiy'den yeni bir açıklama geldi. Zelensky, "Bir şeyler hakkında anlaşmaya başladık." sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 12.03.2022, 17:48
Putin ve Zelensky'den art arda 'müzakere' açıklamaları: "Anlaşmaya başladık"

Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş devam ederken, diğer taraftan da diplomasi trafiği sürüyor.

Putin: “Olumlu gelişmeler var”

Daha önce Belarus’ta görüşen taraflar, bir araya gelerek koşullarını birbirlerine iletmişti.

Türkiye'nin girişimleriyle Ukrayna ve Rusya’nın dışişleri bakanları Dimitro Kuleba ve Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun arabuluculuğunda Antalya'da görüştü.

Bu gelişmelerden sonra Rusya lideri Putin, "Ukrayna'daki durum ile ilgili ve her şeyden önce, şu and her gün yürütülen müzakerelerin ne durumda olduğu ile ilgili sizi bilgilendireceğim. Müzakerecilerin bana ilettiği üzere birtakım olumlu gelişmeler var. Bütün bunları daha detaylı olarak ele alacağım." sözlerini kullandı.

Rusya cephesinden yine Zelenskiy ve Putin görüşmesi hakkında olumlu mesajlar gelirken, Ukrayna'dan yeni bir açıklama geldi.

"Bir şeyler üzerinde anlaşma sağlamaya başladık”

Rusya ile müzakerelerle ilgili açıklama yapan Ukrayna lideri Zelensky, belli başlı konuların Rus heyetle  görüşüldüğünü, bazı konularda anlaşmaya başladıklarını ifade etti.

Zelenskiy, yalnızca Rusya’dan değil, Batılı devlet liderlerinden de güvenlik garantilerinin sağlanması gerektiğini, Rusya ile müzakere hazır olduğunu iletti.

Yorumlar (0)