PKK’ya nefes yok! Yaylalarda terörist avı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlar sonucunda terör yapılanmasına karşı yayla evleri, kontrol altında tutuluyor. 

GÜNDEM 26.03.2022, 11:40
PKK’ya nefes yok! Yaylalarda terörist avı

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’ndaki askerler, Türkiye’nin en çok yaylasına sahip kentlerinden birisi olan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi yaylalarında, aralıksız bir şekilde terör operasyonlarını sürdürüyor.

Yaylalarda terörist avı

Sarp coğrafyadaki yüksek rakımlı ve kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı zorlu yaylalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki son teknoloji askeri ekipmanlarla yapılan operasyonlarda kış mevsimiyle beraber köylerine geri dönen ve baharla beraber yeniden yaylalara çıkacak olan vatandaşların ikametleri kontrol altında tutuluyor.

Komandoların güvenlik nöbeti

Beyaz kamuflajlarıyla yaylalara çıkan komandolar, dondurucu hava şartlarında evlerin kontrolünü gerçekleştirerek kapıların kilitli olup olmadığını, bir erzak bırakılıp bırakılmadığını ve evlerin kapılarının durumunu kontrol etti.

Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 20 dereceye düştüğü bin Damlı Köyü yaylasındaki arama tarama faaliyetleri sırasında Asayiş Komando Bölük Komutanlığı görevlileri, yöre insanlarına yayla evlerinde yiyecek bırakmamaları konusunda uyarılar yapıyor.

Yorumlar (0)