İstanbul’da ölü yunus balıkları sahile vurdu!

İstanbul Eyüpsultan’da 24 adet ölü yunus balığı sahile vurdu. Yunusları tesadüfen gören vatandaşlar yetkililere haber verdi.

GÜNDEM 26.03.2022, 11:50 27.03.2022, 12:50
İstanbul’da ölü yunus balıkları sahile vurdu!

İstanbul’da Eyüpsultan sahiline sokak hayvanlarına yem bırakmak için vatandaşlar sahile birçok ölü yunusun vurduğunu gördü. Gördüğü manzara karşısında oldukça şaşıran vatandaşlar durumu hemen sahil güvenlik ekiplerine haber verdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen olay ekipleri ölü yunuslardan numuneler alarak incelemek üzere laboratuvara götürdü.

Yetkililerin müdahale etmesi gerekiyor

Sokak hayvanlarına yem bırakmak için dışarıya çıktığında ölü yunusları gören vatandaşlardan biri olan Gürkan Gazoğlu olayı şu şekilde özetledi:

Burayı hayvanları beslerken bir ihbar sonucunda geldik. Sahil hattında birçok yunus bulunuyordu. Çoğu burada görüldüğü gibi ölü bir şekilde karaya vurmuş ama neden olduğu bilinmiyor. Sanırım gece karaya vuruyorlar ve kurtlar da gece sahile inip bu yunusları parçalıyor. Durum bundan ibaret olabilir. Üzülüyoruz. Konuya ilişkin yetkililerin acil bir şekilde müdahale yapması gerekiyor. Çünkü bu bölge incelendiği zaman sadece burada yoğun bir şekilde gerçekleşiyor bu olay. Bunların neden karaya vurduğunu anlamak gerekiyor.

Kimyasal madde olabilir endişesi

Gazoğlu ayrıca Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşta kimyasal madde kullanılmış olabileceğini işaret ederek şu sözlere yer verdi:

Buranın karşısı bilindiği gibi savaş bölgesi. Acaba suda bir kimyasal mı var? Sanırım bir tanesini incelemeye aldılar. Alan oldukça büyük. Deniz hattından Sahil Güvelik ve Jandarma’nın gezmesi gerekiyor. Zaten biz gezdiğimiz sırada gördüğümüz takdirde bunun ihbarını yapıyoruz.

Yorumlar (0)