“Örümcek adam” camiden polis zoruyla çıkarıldı: ‘Amacım mutluluk vermekti’

İskenderun ilçesinde bayram namazı için cemaatin arasına "Örümcek Adam" kostümüyle giren ve polis ekiplerince camiden çıkarılan Ayaz Koç, yaşadıklarını paylaştı. Koç, "Benim niyetim insanlara mutluluk vermekti. Hayallerimden asla vazgeçmeyeceğim" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 11.04.2024, 13:12 Buse Önder
“Örümcek adam” camiden polis zoruyla çıkarıldı: ‘Amacım mutluluk vermekti’

İzmir'den yola çıkarak Türkiye'nin 81 ilini gezmeyi hedefleyen Ayaz Koç, "Örümcek Adam" kostümüyle çocukları sevindirmek için büyük bir girişimde bulundu. Geçtiğimiz hafta İskenderun'a ulaşan Koç, dün sabah Kaptan Paşa Camisi'nde bayram namazını Örümcek Adam kostümüyle kıldı.

Ancak Koç'un kostümüyle camide bulunması, cemaatin tedirginliğine yol açtı. Yüzü maskeli bir kişinin camide olduğunu belirten cemaat, durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sivil ve resmi polisler, Ayaz Koç'u camiden çıkardı. Ancak Koç, polislere projesinden bahsederek, şüpheli bir durum olmadığını anlattı ve serbest bırakıldı.

’33 bayram namazına katıldım’

Yaşadıklarını anlatan Ayaz Koç, namazı kıldıktan sonra dışarı çıkarıldığını belirterek, "İnsanlar beni deprem bölgelerinde tanıdı. Gönüllü olarak deprem bölgelerinde çocukları eğlendirdim. Daha sonra Türkiye'yi gezme hayalim başladı. Türkiye'yi gezen moral veren Örümcek Adam fikri ortaya çıktı. 33 şehri tamamladım. Tarihi ve meşhur yerleri gösteren Örümcek Adam oldum. İskenderun'da kaldım, bayram namazına Örümcek Adam kostümüyle gittim. Tanıyanlar oldu, destek verenler, fotoğraf çekenler oldu. Amacım, insanları mutlu etmekti. Şu an ayağım çok ağrıyor ancak hayallerimden vazgeçmeyeceğim. Deprem bölgesi benim için ön planda. Çocukların ve halkımızın yanında olmaya geldim" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)