TESK'ten "esnafın prim gün sayısı sabitlensin" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Prim gününü dolduran esnafımız ise emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmeli" ifadesini kullandı.

EKONOMİ 11.04.2024, 13:41 Buse Önder
TESK'ten "esnafın prim gün sayısı sabitlensin" talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar kesiminin prim gün sayısının 7 bin 200'e sabitlenmesi gerektiğini vurguladı. Palandöken, Ramazan Bayramı'nın ardından esnaf ve sanatkarların sorunlarının tekrar ele alınmasını talep etti.

Esnaf ve sanatkarın en önemli sorunlarından birinin "prim gün sayısındaki eşitsizlik" olduğunu belirten Palandöken, "Esnafımızın prim günü 7 bin 200'e sabitlenmeli. Prim gününü dolduran esnafımız emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmelidir" ifadelerini kullandı.

‘Geç kalınmadan hayata geçirilmelidir’

Bağ-Kur'lu esnafın 9 bin, SSK'lı çalışanların ise 7 bin 200 günde emekli olduğunu hatırlatan Palandöken, "Arada 1800 prim günü yani yaklaşık 5 yıllık bir fark var. Emeklilik sürelerinde SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapılması Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Esnafımız, uzun prim gün sayısıyla mağdur oluyor. Mağduriyetin önlenmesi için sosyal güvenlikte norm birliği, yani prim günü eşitleme müjdesi geç kalınmadan hayata geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)