Oruç Reis'i taciz etmek istediler, pişman oldular!

Yunanistan ile Fransa, Oruç Reis sismik araştırma gemisini taciz etmek istedi ancak girişimleri başarısız oldu. 

GÜNDEM 29.08.2020, 09:33
Oruç Reis'i taciz etmek istediler, pişman oldular!

Türkiye, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinden tehdit niteliğinde açıklamalar gelmesine rağmen Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını kararlılıkla yürütüyor.

Doğu Akdeniz’e donanmasını yollayan Türkiye, bu bölgedeki haklarını sonuna kadar koruyacağını söyledi. 

Bu durumdan ciddi derecede rahatsız olan Yunanistan, AB'nin (Avrupa Birliği) desteğine sığınarak Türkiye'ye tehditler savurmaya başladı. 

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile Türkiye arasındaki tansiyonu artırmayı hedefleyen Fransa, NAVTEX alanına Fransız fırkateyni yolladı. 

Yunan fırkateyni tersanelik olmuştu

Yunan fırkateyni Limnos, kısa bir süre önce Oruç Reis sismik araştırma gemisine aniden manevrada bulunarak taciz etmeye çalışmıştı. Bunun üzerine Türk fırkateyni Kemal Reis, olaya müdahalede bulunmuştu.

Limnos isimli Yunan fırkateyni tahribata uğrarken, aynı dönemde benzer bir olayın daha gerçekleştiği öğrenildi. 

Fransız fırkateyni kilitlendi 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa medyasında yayınlanan haberlere göre, Doğu Akdeniz'deki bir Fransız fırkateyni, Yunan yetkililer ile irtibata geçti.

Fransız fırkateyni, tüm dijital göstergelerin kilitlendiğine, silah sistemleri ile navigasyonun çalışmadığına dair mesaj yollamak istedi.

Havada tanımlanamayan cisimlerin uçtuğunu ve bunların ne olduğunu kavrayamadığını bildirmeye çalışan Fransız fırkateyni, tüm sistemlerinin kilitlendiği ve dijital sistemlerin de kontrolden çıktığını ifade etti.

Fransız fırkateyni, kılavuz talep etti ancak söz konusu yardım çağrısı Yunanlıların sahil komutanlığına ulaşmadı. Yunanlardan yardım alamayacağını fark eden Fransız fırkateyni, oradan uzaklaşmak durumunda kaldı. 

Söz konusu olayın ardından, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) gözlem gemisi Girit'e ulaştı. "Yüzen üs" ismiyle anılan gemi, Türkiye'nin faaliyetlerini takip edecek. 

Yorumlar (0)