Onur Şener cinayetinde yeni gelişme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı ve Onur Şener cinayetinin şüphelileri olan iş müfettişleri Ali Gündüz ve İlker Karakaş'ın kamu görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi. TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) da Şener cinayetinin şüphelileri arasında bulunan Semih Soyalp'in iş akdinin feshedildiğini açıkladı.

GÜNDEM 05.10.2022, 00:15
Onur Şener cinayetinde yeni gelişme

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, görsel ve yazılı basın yayın organlarında yayımlanan ve Onur Şener'in can vermesiyle neticelenen olayda adları geçen Ali Gündüz ve İlker Karakaş'ın, 2012 yılında KPSS ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sözlü ve yazılı sınav neticelerine göre iş müfettişi yardımcısı olarak atandıkları kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, "İş müfettişi kadrosunda yer alan bahse konu kişiler herhangi bir idari görev yapmamakta olup, sürmekte olan adli süreç haricinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da gerekli soruşturma derhal başlatılarak ilgili şahıslar kamu görevinden uzaklaştırılmıştır." denildi.

TUSAŞ tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Şener'in can vermesiyle neticelenen olayda adı geçen Semih Soyalp, işten çıkarıldı.

Üçü de tutuklanmıştı

Aktarılan bilgilere göre, üç kişi, Onur Şener’den istek şarkıda bulundu. Müzisyen Şener ise şarkıyı bilmediğini ifade etti. Bu durum üzerine sinirlenen üç kişi, mekan kapandıktan sonra Şener ile tartışma yaşamaya başladı. Tartışmanın büyümesi ve kavgaya dönüşmesi neticesinde üç kişi Şener’e şişelerle saldırdı. 

Kırılan cam şişeleri Şener'in boğazına saplanırken, ihbarda bulunulması üzerine olay mahalline sağlık ve güvenlik ekipleri yönlendirildi. Olay mahalline ulaşan güvenlik güçleri kavgayı ayırırken, sağlık personelleri ise kavgada ağır şekilde yaralanan Şener’i hastaneye kaldırdı. Burada doktorlar tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın Onur Şener hayata tutunamadı.

Cinayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Semih Soyalp, İlker Karakaş ve Ali Gündüz, eğlendikleri G.G. ve J.E. isimli iki kadınla birlikte gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme heyeti, ‘kasten öldürme’ suçu sebebiyle Soyalp, Karakaş ve Gündüz'ün tutuklanmasına karar vermişti. İki kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  

Yorumlar (0)