AK Parti'den Onur Şener açıklaması

Ömer Çelik: "Onur Şener cinayetinin canavarca hislerle gerçekleşmiş olduğu açık ve nettir. Dava sürecini çok yakından izleyeceğiz." dedi.

GÜNDEM 03.10.2022, 19:42
AK Parti'den Onur Şener açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının akabinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Ukrayna krizinde yepyeni bir aşamaya geçiş yapıldı. Tabii ki bu çok olumsuz bir aşama. Rusya'nın referandum ve ilhak kararları barış umutlarını öteledi. Kırım'ın işgalinden beri ortaya koyduğumuz ilkeli tavır ise devam ediyor. 

Yunanistan-Türkiye ilişkileri

Ne yazık ki bazı müttefiklerimiz ve ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı'na işaret ediyor ve Yunanistan'a silah yığılmasını meşru göstermeye çalışıyor. Yunanistan ise tüm bunları ülkemizi tehdit etmek için kullanıyor. Yunanistan bunu açık açık söylüyor, Türkiye'ye karşı silahlandıklarını açıklıyorlar. Yunanistan'da silahlanma artarken, GKRY'ye (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) uygulanan silah ambargosu ABD tarafından kaldırılıyor. Türkiye bundan böyle KKTC'ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) silah desteğini daha da artıracak. Ege'deki güçlerini hiçbir devletin tehdit edemeyeceği düzeye çıkaracaktır. Bu tutum bölge barışı ve NATO için iyi bir netice doğurmayacaktır. Yunanistan'ın masaya oturması sağlanmalıdır. Ülkemiz büyük bir diplomasi devletidir. Masadan kaçan taraf biz değiliz. 

Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlar

Mescid-i Aksa'nın statüsü kırmızı çizgimizdir. Radikallerin eylemlerinin İsrail kolluk güçleri tarafından görmezden gelinmesi sıkıntılıdır. İsrail gereken tedbirleri almalıdır. Mescid-i Aksa'nın kutsallığına, hukuki statüsüne yönelik tacizlere asla izin verilmeyecektir. Bu hususları yakından takip edeceğiz. 

Onur Şener cinayeti

Onur Şener kardeşimizin yaşamını yitirmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz. Kardeşimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu cinayetin canavarca hislerle gerçekleşmiş olduğu açık ve nettir. Tüm dava sürecini yakından izleyeceğiz. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti

ABD'nin Türkiye'deki muhalefeti desteklediği açıktır. Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti manidar ve spekülatiftir. Ülkemizde seçim sürecine girilmişken, ABD'li yetkililer 'Türkiye'de muhalefeti destekleyeceğiz.' demişken daha ferasetli, basiretli davranmak, manidar yaklaşımlardan uzak durmak çok daha sağlıklı bir yaklaşım olabilirdi. Kendileri bilir."

Yorumlar (0)