Ömer Çelik: Elmalı'daki istismar davasının takipçisiyiz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elmalı'da meydana gelen faciaya ilişkin davasını yakından takip ettiklerini açıklarken "Faillerin en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı. 

GÜNDEM 29.06.2021, 15:33 29.06.2021, 16:34
Ömer Çelik: Elmalı'daki istismar davasının takipçisiyiz

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 2 küçük çocuğa yönelik cinsel istismar davasına ilişkin mahkemenin verdiği karar, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Bakanlık harekete geçti

Küçük çocukların, maruz kaldıkları istismarı çizdikleri resimlerle ifade ettikleri iğrenç olayda, üvey baba ve anne, mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adli Tıp raporuna göre de istismarın kanıtlanmış olmasına rağmen mahkemeden çıkan karar üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı harekete geçti.

Davanın takipçisi olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Faillerin en ağır cezayı alması için hukuki aşamada çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımız tarafından yakın takibimizi sürdüreceğiz." bilgisini paylaştı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı

Yaşanan gelişmelerden sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, meydana gelen istismar olaya ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Ömer Çelik, Elmalı'da devam eden davanın yakından takip edildiğini açıkladı. Öte yandan Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yargılama sürecine dahil olduğunu söyleyerek istismara maruz kalan çocukların devlet koruması altında olduğunu açıkladı.

“Alçaklar en ağır cezayı almalıdır”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Elmalı'da meydana gelen iğrenç olaya ilişkin açıklama yaptı. Hukukta yazılı kurallarda olduğu kadar maşerî vicdanın da esas olduğunu söyleyen İbrahim Kalın,  “Alçaklar en ağır cezayı almalıdır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

6 Ocak 2021'de yaşanan üçüncü duruşmada 7 yaşındaki kız çocuğu G.E.G. ile 10 yaşındaki ağabeyi İ.E.G.'nin, cinsel istismara maruz kalmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan anne Merve A. ile birlikte üvey baba Rahmi A., Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişlerdi.

Olay geçen sene haziran ayında, babaannenin savcılığa gidip ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Babaanne, 6 ve 9 yaşlarındaki iki torununun cinsel istismara uğradığını açıkladı. 

Babaanne, Merve A. isimli eski gelini ve eşi Rahmi A. ile birlikte gelininin erkek arkadaşlarından da şikayetçi oldu. İki çocuk koruma altına alınırken, üvey babası Rahmi A. ile diğer iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu aktardı. 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı adli tıp raporu tarafından da kanıtlandı. Olaya konu olan küçük kız ve ağabeyi, yaşadıkları istismarı deftere yaptıkları çizimlerle aktarmaya çabalamış, daha sonra bu resimler de dava dosyasına girmişti.

Soruşturma çerçevesinde anne Merve A. ile birlikte üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar Merve A. ve Rahmi A., suçlamaları kabul etmedi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)