Çin'den ABD'ye: Dünya düzeninin en büyük yıkıcısı...

Çin Dışişleri tarafından Amerika Birleşik Devletleri dünya düzeninin en büyük yıkıcısı ilan edildi.

DÜNYA 29.06.2021, 15:45
Çin'den ABD'ye: Dünya düzeninin en büyük yıkıcısı...

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Amerika Birleşik Devletleri'ni dünya düzeninin "en büyük yıkıcısı" olmakla suçladı.

"ABD dünya düzeninin en büyük yıkıcısıdır"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Wenbin, düzenlemiş olduğu basın toplantısında, "Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkelere karşı yaptırımlar uygulayıp askeri tehditlerde bulunarak dünya düzeninin en büyük yıkıcısı olmaktadır." şeklinde konuştu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin kurallarının temeleni oluşturan düzenin, Amerika Birleşik Devletleri'nin egemen olduğu bir hegemonik sistem olduğunu söyleyen Wenbin, müttefiklerin bir çoğunun Amerika Birleşik devletleriyle aynı görüşte olmadığını söyledi.

Çin'den ABD'ye eleştiri

Wenbin açıklamasında, "Dünya düzeni hegemonik değildir ev Amerika Birleşik Devletleri liderliğinde bir klik tarafından yapılmıştır. Bütün ülkeler gerçek manada çok taraflılığı uygulamalı ve uluslararası ilişkilerin demokratikleşmesini ilerletip insanlık için ortak bir geleceğe sahip toplum inşa etmelidir." şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki son etkileşime de vurgu yapan Wenbin, "Rusya Devlet Başkanı Putin ve Başkan Şi Cinping'in rehberliği altında, Çin-Rusya ilişkileri, karşılıklı çıkarlar ve güçlü siyasi güvenle tarihinin en iyi dönemine girmiştir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Wenbin, Tayvan'ı demokratik bir ülke olarak koruma çağrısında bulunduğu için Japonya'ya eleştiride bulundu.
Wenbin yaptığı açıklamada, "Çin Japonya'yı böylesine bir hatanın tekrarlanmamasını sağlamak amacıyla net bir açıklama yapmaya çağırdı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)