Almanya'da randevu alamayan bir vatandaş, Tunceli'de aşı oldu

Tunceli’de bugüne kadar 66 binden fazla vatandaşa yapılan aşıyla, aşı çalışmalarına hız verilirken, Almanya’da randevu alamadığı için aşısını olamayan bir vatandaş da Tunceli’de aşısını yaptırdı. 

YAŞAM 29.06.2021, 15:58 30.06.2021, 13:13
Almanya'da randevu alamayan bir vatandaş, Tunceli'de aşı oldu

Kovid-19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aşı seferberliği Tunceli’de de devam ediyor. 

“Almanya’da randevu almak zor”

Şu ana kadar 66 binin üzerinde vatandaş Tunceli’de aşı olurken, Almanya’da randevu alamadığını belirten ve aşısını olamayan bir vatandaş da yine aşısını Tunceli’de yaptırdı.

Almanya’dan Tunceli’ye gelen Berhan Keser, "Almanya’da randevu alamıyordum. Çarşıda sordular, ben de aşı oldum. Almanya’da randevu almak zor, o yüzden burada oldum." sözlerini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Hakkı Aktaş, "Aşılama faaliyetlerini aile hekimliği birimlerinden, toplum sağlığı merkezinden Tunceli Devlet Hastanesi’nde sürdürüyoruz. Öte yandan aşıya ulaşamayan kişiler için mobil bir şekilde sahaya çıkıp köylere, yaylalara, organize sanayiye gidip aşılamalar yapıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yurt dışından gelenlerin de aşılamasını yaptıklarını söyleyen Aktaş, “Çarşı merkezinde aşı faaliyetini mobil olarak yürütüyoruz. Bazen yurt dışından gelen kişilerin de aşılanması yapılıyor. Almanya’dan buraya gelen çifte vatandaşımız aşısını olamamıştı. Yönlendirmemizle birlikte BioNTech aşısını oldu. Daha sonra memnuniyetini bize bildirdi.” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)