Öğretmenlere gözaltı kararına ilişkin Bakan Özer'den açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel sektörde çalışan ve asgari ücretin altında ücret alan öğretmenlerin, basın açıklaması yapmak isterken Ankara'da polis müdahalesiyle karşılaşmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Bakan Özer, "İki önemli meslek grubu şekilde karşı karşıya getiriliyor. Bu manipülasyona karşıyız." diye konuştu.

GÜNDEM 31.08.2022, 14:14 31.08.2022, 17:59 Hakan Öksüz
Öğretmenlere gözaltı kararına ilişkin Bakan Özer'den açıklama geldi!

Başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Hasanoğlan köyündeki Ders Aletleri Yapım Merkezi'ne giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı Evde Eğitim Gören Çocukların Eğitimlerinde Kullanılacak Eğitim Materyali Dağıtım Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini kaydeden Bakan Özer, "Yardımcı kitaplar, ders kitaplarının içine dâhil edilecek. Böylece eğitim sezonunda tek bir kitap kullanılmış olacak." dedi.

Yaz aylarından yaklaşık 450 okulda güçlendirme ve yenileme çalışması yapıldığını aktaran Bakan Özer, "Okullardan 198'i baştan yapıldı. 2022-2023 sezonunda 11 bin 100 ana sınıfının yanı sıra bin 407 bağımsız anaokulu da hizmete girecek. Eğitimde öncelikli hedefimiz fırsat eşitliği. Son 20 yıl içinde eğitimdeki demokratik olmayan uygulamaları kaldırdık. Nitelikli ve çağa uygun eğitim vermek için çok sayıda çalışma yaptık." ifadelerini kullandı.

9 öğretmen Ankara'da gözaltına alınmıştı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törenin ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Bakan Özer, özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaşlarının asgari ücretten az olması ve bu nedenle Ankara'da basın açıklaması yapmak isterken polisin müdahalesiyle karşılaşmasına ilişkin de yorumda bulundu. 

"Manipülasyona karşıyız"

Polislik ve öğretmenliğin, iki önemli meslek grubu olduğunu aktaran Bakan Özer, "Bu iki meslek grubunun karşı karşıya getirildiğini görüyoruz. Bu çatışmayı hedefleyen manipülasyona karşıyız. Hiçbir öğretmenimize ayrımcılık uygulamıyoruz. Hedefimiz, bütün öğretmenlerimizin çalışma koşullarını en iyi noktaya getirmektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)