İmam ayağına geldi, 70 yaşındaki vatandaş iş yerinde Kur'an-ı Kerim öğrendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 70 yaşındaki esnaf Yunus Tursun, imamın ayağına kadar geldiği iş yerinde Kur'an-ı Kerim öğrendi. 

YAŞAM 31.08.2022, 14:01 01.09.2022, 08:53
İmam ayağına geldi, 70 yaşındaki vatandaş iş yerinde Kur'an-ı Kerim öğrendi

Şırnak İl Müftülüğünce gerçekleştirilen Kur'an kurslarına iş yoğunluğu sebebiyle katılamayan doktor, esnaf ve öğretmen gibi farklı mesleklerden kişiler için tasarlanan proje ile din personeli görevlendirildi.

70 yaşında, 7 ayda Kur'an-ı Kerim'i öğrendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki esnaf Yunus Tursun, iş yerine kadar gelen imam ile 7 ay içinde Kur’an-ı Kerim’i öğrendi. 

Ocak ayında başlayan proje kapsamında il genelinde görevli olan 579 din personeli, hafta içi her gün farklı mesleklerden 2 bin 500 kişiyi ev ve iş yerlerinde ziyaret edip, 30 dakika boyunca Kur'an-ı Kerim öğretiyor ve temel dini bilgiler veriyor. İlçe vaizi ve Silopi Aile Dini Rehberlik Birimi Koordinatörü Mesut Aslan'ın verdiği Elif Ba ile başlayarak Kur’an’ı Kerim’i öğrenen Tursun, çok mutlu olduğunu söyleyerek, bilmeyenlere de Kur’anı öğrenmeyi önerdi. İlçe Vaizi ve Silopi Aile Dini Rehberlik Birimi Koordinatörü Mesut Aslan, “İl Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen personel ile Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışan Hacı Yunus amcamıza sıfırdan Kur’an-ı Kerim öğrettik. 7 ay gibi kısa sürede çok şükür öğrendi. Allah’a şükürler olsun, başardık” sözlerini kullandı. 

"Gönüllü olarak öğretiyoruz"

Kur’an-ı Kerim'i gönüllü olarak öğrettiklerini belirten Aslan, “Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler başvurabilir. Gönüllü olarak bu hizmeti veriyorum. Öğrenmek isteyenlere Elif Ba ve Kur’an’ı Kerim-i hediye edeceğim, yeter ki Kur’an’ı Kerim’i öğrenip anlasınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)