Norveç ile Türkiye arasında vize anlaşması: Norveçliler, kimlikle gelebilecek!

Türkiye’ye seyahat etmek isteyen fakat pasaport süreleri sona ermiş ya da hiç pasaportu olmayan Norveçlilere, geçici olmak üzere ulusal kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş izni sağlanması için anlaşma imzalandı. 

GÜNDEM 17.06.2022, 17:34
Norveç ile Türkiye arasında vize anlaşması: Norveçliler, kimlikle gelebilecek!

Norveç'ten Türkiye'ye seyahat etmek isteyenler için müjdeli haber geldi.

Pasaportu olmayan ya da pasaport süreleri sona ermiş Norveçlilerin, geçici olmak üzere kimlik kartlarıyla Türkiye’ye girmelerine imkan tanındı.

Anlaşma imzalandı

İki ülke arasında bu kapsamda bir anlaşma imzalandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden anlaşmayı duyuran Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile anlaşmayı tuttukları esnada çektirdiği fotoğrafını yayınladı.

“Nüfus cüzdanı ile gelebilirler”

Huitfeldt, “Türkiye'nin geçici olarak pasaport hükümlerini değiştirmesine çok sevindim. Yılın geri kalan bölümünde pasaportu bulunmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanlarıyla gidebilirler. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor.” notuyla bu paylaşımı yaptı.

Türkiye'nin İzlanda ve Norveç Büyükelçisi Fazlı Çorman ise bu paylaşıma “Çok güzel haber. Norveç'teki pek çok insan bu kolaylık için kutlama yapıyor. Teşekkürler Sayın Bakan.” sözleriyle cevap verdi.

Yorumlar (0)