Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "Yangın kontrol altına alındı"

Muğla Marmaris'te farklı bölgelerde 4 gündür devam eden orman yangını, 4'üncü gününde kontrol altına alındı. Günün aydınlanmasıyla beraber havadan müdahale tekrar başlamıştı. İçişleri Bakanı Soylu, 1 şüphelinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise az önce yaptığı açıklamada, korkutan yangının artık kontrol altına alındığını duyurdu.

GÜNDEM 24.06.2022, 16:30 24.06.2022, 17:38
Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "Yangın kontrol altına alındı"

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi Bördübet bölgesindeki ormanlık alanda 21 Haziran günü saat 20.00 civarında başlayan yangın kontrol altına alındı.

Sabah saatlerinde müdahale başlamıştı

İtfaiye ekipleri ve orman işçileri, yangına gece boyunca karadan müdahale etti. Sabah saatlerinde ise havadan müdahale tekrar başladı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle birlikte yangının Marmaris’e doğru ilerlemişti.

Küller ve duman ilçe merkezine ulaştı

Bördübet mevkisinde devam eden yangının külleri ve dumanı rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar ulaştı. 

Karada ve körfezde duman etkili olurken, sokaklarda ve caddede ise küller birikti.

Yol trafiğe kapandı

Asparan’dan ilçe merkezine doğru gelen yol ise gündüz saatlerinde trafiğe kapatıldı. İlçe merkezine yönelik ulaşım İçmeler Mahallesi'nden gerçekleştiriliyordu.

Yangın sebebiyle Marmaris-Datça karayolu da trafiğe kapandı.

Yangınla ilgili AFAD'dan gelen açıklamada, söndürme faaliyetlerinin 27 helikopter, 330 arazöz, 14 uçak, 28 itfaiye ve su tankeri, 96 iş makinesi, 2 İHA, 24 TOMA ile devam ettiği belirtildi.

274 vatandaş tahliye edildi

Öte yandan Marmaris'te, önlem amacıyla toplam 274 kişinin evlerinden tahliye edildiği aktarıldı.

“3 bin hektarlık alan yandı!”

Bakan Kirişci, 3 bin hektara yakın alanın yangından etkilendiğini açıklamıştı.

"Yangın kontrol altına alındı"

Marmaris Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada açıklama yaptı ve korkutan yangının artık kontrol altında olduğunu duyurdu ve şunları söyledi:

“Dalaman, Seydikemer, Köyceğiz ve Fethiye'de çıkan yangınlar artık kontrol altına alındı. Yangının daha da büyümesini ekiplerin müdahalesi engelledi. 46 helikopter ve 15 uçak söndürme çalışmasında aktif görev aldı. Tedbir amaçlı olmak üzere 435 kişi tahliye edilmiştir. Yangında bir can kaybı ya da kayıp bir vatandaşımız yoktur"

Fail, suçunu itiraf etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 şüphelinin Marmaris'teki yangın kapsamında gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini duyurmuştu.

Şüphelinin 34 yaşında S.A. isimli Marmaris doğumlu biri olduğunu belirten Soylu, şunları aktardı:

"Jandarma ve emniyet biraz önce şüpheliyi yakaladı. Öte yandan olay yerinde iki benzin bidonu da var. Kendisi de suçunu itiraf etti. O alanla ilgili geçmişten kalan ticari ve aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sinirlenerek yaktığını ve kendisini de öldürmek istediğini ifade etti."

“Uçan kale ilk defa görevde”

Marmaris'teki orman yangınlarıyla mücadele kapsamında TSK'nin ağır tonajlı hava araçlarından biri olarak bilinen Chinook helikopteri de ilk defa görev alıyor.

Türkiye'nin en büyük yangın söndürme araçlarından olan ve bir seferde 10 tona kadar su atabilen helikopter, çalışmalarda aktif rol alıyor.

Yorumlar (0)