Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı yasal mı? Bekir Bozdağ açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı hakkında açıklama yaptı. Bozdağ, “Bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır ve adaylığı yasaldır. Hiç kimse hiçbir içtihat ve yorum ile bu gerçeği asla değiştiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.06.2022, 10:54 24.06.2022, 13:32
Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı yasal mı? Bekir Bozdağ açıkladı

AK Parti Mamak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile birlikte katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşma yaptı. Bakan Bozdağ, “Marmaris’te ciğerlerimiz ve yüreğimiz yanıyor. Yangın ile mücadele kapsamında devletimizin tüm birimleri hem İçişleri Bakanımız hem Tarım ve Hayvancılık Bakanımız hem de ilgili tüm birimlerimiz seferberlik halindedir. Devletimiz yangını söndürüp ormanlarımızı korumak için çok büyük bir çabayla ve seferberlikle bölgede yangın söndürme çalışmalarına devam etmektedir. Bundan vatandaşlarımızın endişesi olmasın. Ülkemizin neresinde bir yangın olsa, neresinde bir acı olsa acıları dindirmek ve yangınları söndürmek için hiç durmadan gece gündüz demeden hizmet eden AK Parti iktidarı, tüm imkanlarıyla Marmaris’teki yangını da en kısa zamanda sonlandıracaktır” diye konuştu.

“Türkiye’nin dört bir yanında nice yatırımlar başlattık”

Bölge ayrımcılığına izin vermeden çok ciddi adımlar attıklarına dikkat çeken Adalet Bakanı Bozdağ, “AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde Türkiye’nin gerçeklerini bile bile biz iktidar olduk. O zamanlar ekonomi çökmüştü. Türkiye adeta istop etmişti. Ekonomiyi IMF’den transfer ettikleri bakana, Türkiye'yi ise IMF’ye teslim etmişlerdi. Biz iktidara geldik ve Türkiye’nin yüksek faizini, yüksek enflasyonunu indirdiğimiz gibi bir de IMF’ye olan bütün borçlarını ödedik. Tüm bunlarla birlikte eş zamanlı olarak Türkiye’nin dört bir yanında nice yatırımlar başlattık. Bir yandan bölünmüş yollar bir yandan toplu konut projesinin başlattığı TOKİ konutlarıyla diğer yandan hastanelerle, demiryollarıyla, hızlı trenlerle ve köy yollarıyla ülkemizin dört bir yanını adeta şantiyeye döndüren yeni adımlar attık. Ankara’da, Çorum’da, Yozgat’ta, Kırıkkale’de, Kırşehir’de ve İç Anadolu ile bütün bölgelerde asla bölge ayrımcılığına izin vermeden çok ciddi adımlar attık. Tüm yatırımları eş zamanlı olarak Türkiye’nin her bir ilinde başlatıp hayata geçirmeye hep gayret ettik” açıklamasını yaptı.

“Biz milletimizi bugüne kadar hiç aldatmadık”

2002 senesinde iktidar olduklarında “bizden asla 3 yıl hiçbir şey beklemeyin” diyerek meydan meydan gezdiklerini ifade eden Bozdağ, “Kılıçdaroğlu eğer ben iktidara gelirsem Urfa’ya elektrik bedava olacak diyor. Tamam şu an İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Adana sende neden buradaki vatandaşlarımıza elektriği bedava yapmıyorsunuz da Urfalılar için özel olarak diyorsunuz ki ben gelirsem size bedava yaparım. Diğer şehirdekiler bizim vatandaşımız değil mi? Kılıçdaroğlu’nun elini tutan biri var mı? Mesele aslında o değil. Meselenin esası şu ki; bu ülkede insanlarımızın ekonomik konular ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları istismar etmek ve oradan da vatandaşlarımızın gönlünü ve oyunu etkilemektir. Elbette ki bunu yapacaklar. Fakat dürüst ve ilkeli bir şekilde yapmak gerek. Yalanla ve dolanla ayrıca aldatan bir siyaset anlayışıyla değil. Biz milletimizi bugüne kadar hiç aldatmadık’’ ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı yasaldır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerdeki adaylığının yasal olduğunu dile getiren Bekir Bozdağ, “Onlar kendi seçimlerini Tayyip Bey’in adaylığına engel olma umuduna bağlamışlar. Umutları ona kalmış tabi. Anayasa’ya göre peki bir engel var mı? Hiçbir şekilde yok. Anayasal açıdan hiçbir engel bulunmuyor. Allah’ın izni ile bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır ve adaylığı da yasaldır. Hiç kimse hiçbir içtihat ve yorum ile bu gerçeği asla değiştiremeyecektir. Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Siz bırakın 2 kere adaylığını engellemeyi de Anayasa’nın ilişkili hükmünü 2028 yılında nasıl engelleyeceğinize bir kafa yorun. Yarın Anayasa, 3. kere adaylık için olanak veren şartları da düzenleyecektir” dedi.

Köse: “Hak davanın neferleri olarak ezelden edebe buradayız”

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından önce Mamaklı vatandaşlara seslenen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Hak davanın neferleri olarak ezelden ebede buradayız. Biz görevi teslim aldığımız dönemin 4. senesi içerisindeyiz. Güzel Mamak'ımızı daha güzel hale getiren başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız ile bugün sizlerin huzurundayız. Biz göreve güzel Mamak diyerek başladık. Onlar Mamak’ı çok güzel bir şekilde inşa ettiler. O günden bugünlere kadar görev yapmış değerli teşkilat mensuplarımız da burada. Onlar Mamak’ı çok güzel bir şekilde bugüne kadar getirdiler. Bizde görevi aldığımız günden şu ana kadar 4. senemizdeyiz. Mamak’ı daha da güzel bir hale getirmek adına mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)