Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 12. yılında anıldı

Yozgat’a gitmek için bindiği helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren ve ülkeyi yasa boğan Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları ölümlerinin 12’inci yılında anıldı.

GÜNDEM 24.03.2021, 16:11 25.03.2021, 11:47
Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 12. yılında anıldı

Sivas’ta 25 Mart 2009 tarihinde Yozgat’a gitmek için bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan arkadaşları vefatlarının 12’inci yılında Sivaslı vatandaşlarca anıldı.

BBP Sivas İl Başkanlığınca helikopter kazasında hayatını kaybedeler için Yukarı Tekke Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında, Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri yâd ettiklerini söyledi. 

‘Türkiye’yi girdaba sokmak isteyenler var’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasetin kirli pazarlıklarında yer almadığına da vurgu yapan Bulut, Türkiye’yi girdaba sokmak isteyen bir kesimin olduğunu söyledi.

Tam 12 yıldır hukukun içerisinde kalarak Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün araştırılması konusunda her türlü girişimde bulunduklarını ifade eden Bulut, “Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının hukukunun sonuna kadar aydınlatılamadığını görmekteyiz. Bu suikaste kimler müsebbipse onlara da kanun önünde hesap sormak düşer” açıklamasında bulundu.

“Davanın aydınlatılmasını istiyorum”

Helikopterin düşmesi ve sonrasında yaşanan karanlık sürecin aydınlatılması gerektiğini ifade eden Sivaslı Mustafa Coşkun, “Çok sevdiğim bir kişiydi. Allah mekânını cennet etsin. Davası aydınlatılmadı. Bunu FETÖ’cüler yaptı. Onu peşince söylüyorum” açıklamasında bulundu.

‘FETÖ’cüler öldürdü’

Helikopter kazasında FETÖ’nün parmağı olduğunu ifade eden Sivaslı Mehmet Yılmaz ise, “Kaza aydınlatıldı. Kaza FETÖ’nün işi. Yazıcıoğlu’nun helikopter düştükten sonra öldüğü söyleniyor. Düştükten sonra birileri geldi öldürdü” diye konuştu.

‘Adalet yerini bulur’

Adaletin er geç tecelli edeceğine vurgu yapan Doğan Başar isimli vatandaş ise, “Muhsin Yazıcıoğlu iyi bir adamdı. Bizim liderimizdi. Ben de partiliyim. O işte bir yanlışlık var. Adalet er geç yerini bulacaktır” dedi.

“Geleceğin lideriydi bu yüzden istemediler”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun iyi bir lider olduğunu söyleyen Mahmut Yıldız, “Kaza aydınlatılmadı. İnşallah aydınlatılacak. İyi bir adamdı geleceğin lideriydi. İşte bu yüzden de istemediler. Halada sevilip sayılıyor” açıklamasında bulundu.


 

Yorumlar (0)