MSB kaynaklarından İncirlik Üssü açıklaması! ABD uçakları ayrıldı mı?

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 15-17 Nisan'da İncirlik Üssü'nde ABD ile yapılan ortak hava tatbikatına dair iddialar hakkında açıklamalar yaptı. ABD ile yapılan eğitimler, İsrail-İran çatışmasıyla mı ilgiliydi? sorusuna yanıt verildi.

GÜNDEM 18.04.2024, 13:21 18.04.2024, 13:35 Hakan Öksüz
MSB kaynaklarından İncirlik Üssü açıklaması! ABD uçakları ayrıldı mı?

İran tarafından İsrail'e yönelik saldırının yapıldığı gece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) birtakım önleyici tedbirleri almadığı öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, bu soru üzerine açıklamalarda bulundu.

İsrail-İran gerilimi

Bakanlık olarak bölgedeki güvenlik konularının yakından takip edildiği vurgulandı. İran ile İsrail arasında gerçekleşen durumun ilk andan itibaren takip edildiği, yaşanabilecek olası tüm gelişmelere karşı tedbirlerin alındığı kaydedildi.

"Gazze'deki katliam, uluslararası kamuoyunun gözünden kaçmamalı"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarına karşı Türkiye'nin insani ve adaletli bir tutum sergilediğine değinilen açıklamada, "Bölgesel barışın sağlanması için gereken tüm adımları atıyoruz. Çatışmaların tırmanması nedeniyle bölgede bir savaş patlak verebilir. Gazze'de katliam yaşanıyor. Bunun uluslararası kamuoyunun dikkatinden kaçmaması konusunda hassasız." denildi.

ABD ile yapılan eğitimler, İsrail-İran çatışmasıyla mı ilgiliydi?

ABD bombardıman uçaklarının önceki günlerde İncirlik Üssü'nde yaptığı eğitimler ile ilgili gelen soruya da yanıt veren MSB kaynakları, "Türkiye hava sahasında 15-17 Nisan'da ABD'nin B-1B uçaklarıyla yakıt ikmal yapıldı. Bu yakıt ikmali, F-16'larımız eşliğinde gerçekleştirildi. Öte yandan Müşterek Taarruz Kontrolör Eğitimleri de yapıldı. 17 Nisan'da ABD uçakları Türkiye'den ayrıldı. Söz konusu eğitimler, her yıl birkaç defa yapılmaktadır. Bu eğitimin, bölgemizde son zamanlarda meydana gelen gelişmelerle ilişkisi yoktur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)