At eti satıcılarına operasyon: Kesilen atlar ele geçirildi

Sultangazi’de ihbar üzerine harekete geçen ekipler kamyonette at eti ve sakatatları ele geçirilirken, kesim için bekletildiği değerlendirilen 3 at ise ahırda bulundu.

YAŞAM 18.04.2024, 14:02 19.04.2024, 16:20 Buse Önder
At eti satıcılarına operasyon: Kesilen atlar ele geçirildi

Sultangazi ilçesinde, at kesimi yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ve zabıta ekipleri, belirlenen adrese baskın düzenledi. Olay, Merkez Habibler Mahallesi'nde dün gece saat 23.00 sularında gerçekleşti.

İhbarı değerlendiren Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri, at kesimi iddiasının olduğu adrese operasyon düzenledi.

Kamyonette at eti ele geçirildi

Baskında, bir ahırda kesim için bekletildiği iddia edilen 3 at ve ahırın yakınındaki bir kamyonette at eti ve sakatatları ele geçirildi. Yapılan incelemeler sonucunda kesim işleminin gerçekleştirildiği düşünülen iki gecekonduya da baskın yapıldı. Ancak şüphelilerin baskın öncesinde evleri terk ettiği belirlendi.

Atlara el konuldu

Polis ve zabıta ekipleri, atların bulunduğu ahır içerisinde detaylı bir inceleme yaptıktan sonra atları Sultangazi Belediyesi'ne ait binicilik tesislerine götürerek muhafaza altına aldı. Öte yandan, at etlerinin yüklü olduğu kamyonet de incelenmek üzere Sultangazi Belediyesi veterinerlik işleri şefliğine götürüldü.

Yorumlar (0)