MSB'den önemli açıklamalar...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 22.11.2020, 11:22
MSB'den önemli açıklamalar...

Millî Savunma Bakanlığı adına açıklamayı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görevli Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop yaptı.

Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop, 8'i büyük ve 23'ü orta çaplı olmak üzere son bir ayda gerçekleştirilen 31 operasyonda terör örgütü PKK mensubu 80 teröristin etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.

Pençe operasyonlarında ise şimdiye kadar terör örgütü PKK mensubu 348 teröristin etkisiz duruma getirildiği bilgisini veren Deniz Yarbay Aktop, operasyonlar sebebiyle teslim olan ve örgütten kaçan terörist sayısında da ciddi artış yaşandığını belirtti.

Azerbaycan tezkeresi ile ilgili de bilgi veren Nadide Şebnem Aktop, Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin, Rusya ile birlikte kurulacak ortak merkezde, ayrıca ortak merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 sene boyunca görev yapacağını kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ege Denizi ile Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) hak, alaka ve menfaatlerini korumaya devam edeceğini de vurgulayan Aktop, TSK'nın Kıbrıs Adası genelinde güvenlik ve barışın teminatı olmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)