MSB'den Büyük Taarruz'un 101. yılına özel paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı, Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü dolayısı ile paylaşım yaptı.

GÜNDEM 26.08.2023, 13:24
MSB'den Büyük Taarruz'un 101. yılına özel paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı’na ait sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Tek kurşun kalıncaya kadar ateşe devam edilecektir." Emri ile Türk ordusunun cesur, yüreği vatan aşkı ile dolu kahramanlarının, Büyük Taarruz'un ilk günü olan 26 Ağustos’ta isimlerini tarihe gururla yazdırdıkları ifade edildi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler ile kahraman gazilerin minnetle ve rahmetle yad edildiği paylaşımda, Bakanlık tarafından hazırlanan, taarruzdan görüntüler ile tarihi fotoğrafların kullanıldığı bir videoya da yer verildi.

Kocatepe'de bir devletin kaderini değiştiren, sömürgeciliğe ve esarete karşı şahlanışı anlatan videoda şu ifadelere yer verildi:

"Tarih 26 Ağustos 1922. Saat 05.30, yer Kocatepe. Birkaç yüzyıldır geri çekilen ve savunmada olan Türk ordusu, düşmanına karşı en etkili darbeyi vurabilmek adına nihayet taarruza kalkıyor. Kocatepe'de bir devletin kaderi değişiyor. Bu şahlanış yalnızca Yunan ordusuna değil, aynı zamanda sömürgeciliğe ve esareteydi. Son derece isabetli atışlar ile Yunan mevzileri adeta hallaç pamuğu gibi dağıldı. Böylece akşam saatine kadar aman vermeyen şiddetli saldırılar ile Yunanların en güçlü mevzileri de ele geçirildi. 'Tek kurşun kalıncaya kadar ateşe devam edilecektir." emri ile Türk ordusunun cesur, yüreği vatan aşkı ile dolu kahramanları, Büyük Taarruz'un ilk günü olan 26 Ağustos'ta isimlerini tarihe gururla yazdırdılar."

Video, Vatan Marşı eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ve Büyük Taarruz Şehitliği’ne ilişkin görüntülerle sona eriyor.

Yorumlar (0)