MSB'den Afgan mültecilerle ilgili açıklama: Sınıra takviye birlik

Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı bir şekildr Türkiye'ye girmeye çalışan göçmenler için gerekli birlik takviyesi ve kaydırmaların İran sınırına yapıldığını duyurdu. 

GÜNDEM 29.07.2021, 17:57 29.07.2021, 17:59
MSB'den Afgan mültecilerle ilgili açıklama: Sınıra takviye birlik

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde gündem olan görüntülerde, gruplar halindeki yüzlerce Afganın Türkiye'ye doğru hareket ettikleri görülmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti

Afganistan'dan yola çıkan göçmenler, İran üzerinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapmıştı. Yaşananlar, Türkiye’de mülteci tartışmalarını yeniden gündeme getirmiş, birçok siyasi, bu duruma tepki göstermişti.
Görüntülerin gündem olması üzerine Milli Savunma Bakanlığı, hemen harekete geçti. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara, Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Gerekli takviyeler yapıldı”

Yapılan toplantıda Afganistan problemine temas eden Pınar Kara, şunları söyledi:

"Son gelişmeler etrafında gerekli takviye ve birlik kaydırmaları İran sınırına yapılmıştır. Sınır ihlallerini engellemek üzere Mehmetçik, faaliyetlerini yürütmektedir. Göreve devam edilmesi halinde TSK unsurları, Afganistan’da muharip olarak görev almayacak, meşru müdafaa haricinde operasyonel görevde bulunmayacaktır."

Yorumlar (0)