Moldovalı aile MİT operasyonuyla kurtarıldı

Bölücü terör örgütü PYG/PKK tarafından Suriye'nin kuzeyinde yer alan Hol Kampı'nda zorla tutulan Moldova vatandaşı Natalia Barkal ile 4 çocuğu, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla kurtarılarak Türkiye'ye getirildi.

GÜNDEM 17.07.2020, 13:13
Moldovalı aile MİT operasyonuyla kurtarıldı

Suriye'nin kuzeyindeki Hol Kampı'nda bölücü terör örgütü YPG/PKK tarafından zorla tutulan Moldova vatandaşı Natalia Barkal ile 4 çocuğu, MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) operasyonuyla kurtarılarak özgürlüğüne kavuşturuldu.

Geçtiğimiz haftalarda rehine hâldeki İtalyan Silvia Constanzo Romana'nı kurtaran MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), yeni bir rehine kurtarma operasyonu düzenledi.

2013 yılında Suriyeli kocası ve çocuklarıyla birlikte ticaret yapmak için Suriye'ye giden Moldova vatandaşı Natalia Barkal, YPG/PKK tarafından zor kullanılarak Suriye'nin kuzeyindeki Hol Mülteci Kampı'na götürüldü ve kurtarma operasyonuna kadar burada zorla tutuldu.

Moldova hükümetinin durumu bildirdiği Türkiye'den yardım talebinde bulunması üzerine Millî İstihbarat Teşkilatı, Natalia Barkal ve çocuklarının durumuna ilişkin bölgede istihbarat çalışması gerçekleştirdi.

MİT, yerel istihbarat ağını devreye sokarak Moldovalı Natalia Barkal ve 4 çocuğunun 23 gün Münbiç'te bir hapishanede tutulduğunu ardından bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından Hol Kampı'na götürülerek burada zorla tutulduğunu belirledi.

MİT'e özgün istihbari metotlarla operasyon

Millî İstihbarat Teşkilatı, teknik imkanlar ve özgün istihbari metotlarla gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, Natalia Barkal ve 4 çocuğunun tam olarak nerede bulunduğunu tespit etti.

Millî İstihbarat Teşkilatı mensupları, irtibat kurduğu Natalia Barkal'ı, kendisini ve çocuklarını kamptan nasıl çıkaracaklarına dair bilgilendirdi.

Natalia Barkal ve çocukları, 6 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonla Haseke'deki Hol Kampı'ndan kaçırılarak önce güvenli bölge olan Barış Pınarı Harekatı bölgesine, daha sonra Tel Abyad'da güvenli bir adrese getirildi.

"Türkiye çok büyük bir ülke"

En küçüğü 1, en büyüğü 10 yaşında olan 4 çocuğuyla uzun süredir terör örgütü YPG baskısı altında yaşadıklarını ve çok zor şartlar altında kaldıklarını belirten Natalia Barkal, Türk devletine minnet duyduğunu belirterek, "Türkiye, çok büyük bir ülke." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Moldova'ya dönen Natalia Barkal ve 4 çocuğunu ağırladığı anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak Türkiye'ye teşekkür etti.

Yorumlar (0)