Van Gölü'nde ceset sayısı 42 oldu

Van Gölü'nde batan teknede ölenleri arama çalışmaları sürüyor. Göçmenleri taşıdığı değerlendirilen teknenin batması sonucu kaybolan iki kişinin daha cesedine ulaşıldı. Bulunan ceset sayısı 42'ye yükseldi.

GÜNDEM 17.07.2020, 13:49 17.07.2020, 14:01
Van Gölü'nde ceset sayısı 42 oldu

Van'da 27 Haziran'da göle açılan ve içinde onlarca göçmenin bulunduğu teknenin batması sonucu gölde kaybolan kişilerden biri çocuk ikisinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden açılan ve haber alınamadığı için mahalle muhtarı tarafından ihbar edilen tekne ile içindeki kişilerin cenazelerinin çıkarılması için Çarpanak Adası açıklarında Jandarma İç Güvenlik Timleri, SAK (Su Altı Arama Kurtarma), JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ile Sahil Güvenlik ekipleri, ROW cihazlarıyla arama-tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Arama çalışmalarında yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen biri çocuk 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece bulunan ceset sayısı 42'ye ulaştı.

Cenazeler, Van Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarıyla Van Adli Tıp Kurumuna taşındı.

Van Gölü'nde batan tekne

Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran Pazar günü tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine Altınsaç Mahallesi muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarı yapmıştı.

Tekne ve içindekilerin kaybolduğu ihbarı üzerine gece görüşlü termal kameralı helikopter, insansız hava aracı (İHA) ve botlarla Van Gölü ile çevresini oluşturan karada gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde tekne, Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte tespit edilmişti.

Soruşturma kapsamında, aralarında tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akbaş'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındıktan sonra adli merciler tarafından tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)