MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG örgütünün finans sorumlusu Zülfiye Binbir etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK/YPG'nin ekonomi ve finans sorumlularından Rojna kod adlı Zülfiye Binbir, MİT operasyonu ile Suriye Rumeylan’da etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 07.09.2023, 10:06 07.09.2023, 17:59
MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG örgütünün finans sorumlusu Zülfiye Binbir etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK/YPG'nin ekonomi ve finans sorumlularından Rojna kod adlı Zülfiye Binbir, MİT operasyonu ile Suriye Rumeylan’da etkisiz hale getirildi.

Suriye sahasında yürütülen istihbarat ağı sayesinde başarılı operasyonlar gerçekleştiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün yönetici kadrosunu adeta hareket edemez bir hale getirdi.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yürüttüğü ekonomi faaliyetleri dolayısı ile elde ettiği imkanlar ile bölgeden yeni unsurlar devşirerek sahadaki yerini sağlamlaştırmaya ağırlık vermesinin ardından MİT, Suriye Kamışlı'daki örgütün ekonomi ve finans sorumlusu "Rojna" kod adlı Zülfiye Binbir'i hedef olarak belirledi.

MİT, adım adım takipteydi

Türkiye’de uzun zamandır faaliyet gösteren ve sayısız eyleme katılan Binbir, 2011 yılında, Muş Valiliği'nde staj gören Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile askerlik hizmetini yerine getiren Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerini organize etmesi ve Türkiye’deki diğer eylemleri sebebiyle de uzun zamandır MİT tarafından takip altındaydı.

Rojna kod adlı Zülfiye BİNBİR’in faaliyet ve temaslarını adım adım takip eden MİT, sahadan elde ettiği veri ve istihbaratları analiz ederek operasyon gerçekleştirme kararı aldı.

Yeşil kategoride aranıyordu

Alınan söz konusu kararın ardından MİT tarafından, saha ajanlarına verilen talimat sonucunda "Terör Arananlar Listesi"nde yeşil kategoride olan Binbir, düzenlenen başarılı operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Zülfiye Binbir kimdir

Güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan bilgiye göre Zülfiye Binbir, 1993’te PKK kırsal kadrolarına dahil oldu. Amed ile Garzan eyaletlerinde görev aldıktan sonra 1997’de Irak’a geçerek 2004 yılına kadar bu bölgede terörist faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam etti.

Binbir, 2011’de Muş Valiliği'nde staj gören Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile askerlik görevini ifa eden Aykut Çelik'i, yol kesme eylemi ile kaçıran terör örgütü üyeleri arasında yer aldı.

2012 yılında ise Irak Hınere'de bulunan Zeynep Kınacı Akademisi’nde ideolojik eğitim alan terörist Binbir, eğitimi tamamlamasının ardından Suriye bölgesinde görevlendirildi. Suriye’de bulunduğu dönemde örgüte yeni katılan kişilerin eğitiminden de sorumlu olarak faaliyet gösteren Binbir, daha sonra 2018’de Suriye Kobani’de sözde asayiş komutanı olarak görev aldı.

2019 yılında gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı esnasında, örgüt tarafından oluşturulan koordinasyon merkezinde YPJ temsilcisi olarak görevlendirilen Zülfiye Binbir, 2021’den itibaren de Kamışlı’da örgütün ekonomi ve maliye sorumluları arasında bulunuyordu.

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre PKK/YPG’nin ekonomi sorumluları arasında olan Binbir'in etkisiz hale getirilmesi ile örgütün bu alandaki faaliyetlerinin de sekteye uğrayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)