MİT'ten başarılı operasyon: Sözde yürütme konseyi üyesi Erhan Arman etkisiz!

Terör örgütü PKK/KCK'nın Aynularab eyaletindeki sözde yürütme konseyi üyesi olan Erhan Arman, MİT tarafından düzenlenen operasyon ile etkisiz hale getirildi. Arman'ın 2013'te örgüte katıldıktan sonra Türkiye'de birçok silahlı faaliyete katıldığı, ardından Suriye'ye geçtiği belirtildi.

GÜNDEM 01.08.2022, 11:42 Hakan Öksüz
MİT'ten başarılı operasyon: Sözde yürütme konseyi üyesi Erhan Arman etkisiz!

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde üst düzey yöneticilerine ilişkin nokta operasyonlar düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), önceki hafta örgütün sözde yürütme konseyi üyesi Hatice Hezer'i etkisiz hale getirmişti. Terör örgütüne yönelik operasyonlarına hız veren MİT, örgütün sözde Aynularab yürütme konseyi üyesi olduğu bilinen Erhan Arman'ı etkisiz hale getirdi.

2012'de yakalandı, 2013'te örgüte katıldı

Terör örgütü PKK/KCK'nın Kobani'deki sözde yürütme konseyi üyesi olan Arman'ın, bir süredir MİT tarafından izlendiği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre 2012 yılında örgüte katılmak isterken yakalanan "Berxwedan Muş" kod isimli Erhan Arman, yapılan sorgulamanın ardından salıverildi. Takip edilen Arman'ın, serbest bırakıldıktan bir yıl sonra Muş kırsalında PKK'ya katıldığı tespit edildi.

Birçok silahlı faaliyete katıldı!

Örgüte katıldıktan sonra hem Türkiye'de hem de Suriye'de birçok silahlı faaliyete katılan Arman'ın, çok sayıda eylemde yer aldığı belirtildi. Terörist Arman, Türkiye'deki faaliyetlerinden sonra örgüt üyeleri tarafından Kobani olarak adlandırılan Suriye'deki Aynularab eyaletine gitti.

2019 yılında sözde yürütme konseyi üyesi oldu

Aynularab'da örgüte daha fazla eleman kazandırmak için çalışmalar yürüten Erhan Arman, Türkiye sınırından geçirilecek patlayıcıların temini ile ilgili faaliyetlerde bulundu. 2019 yılında PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyeliğine getirilen Arman, burada mevzilendirme ile tünel çalışmalarının sorumlusu yapıldı. MİT tarafından düzenlenen operasyon ile etkisiz hale getirilen Arman, örgütün TSK'ya karşı uygulayacağı savunma planlarını hazırlıyordu.

Yorumlar (0)