Salihe Aydeniz hakkında yeni gelişme! Meclis’e sunuldu

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde gerçekleştirilen izinsiz eylemde bir polis memuruna yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan ilgili komisyon raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi. 

GÜNDEM 01.08.2022, 12:11 01.08.2022, 12:15
Salihe Aydeniz hakkında yeni gelişme! Meclis’e sunuldu

Kadıköy’de gerçekleştirilen izinsiz gösteride bir polise yumruk atan DBP’li Aydeniz, tüm Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke, ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Hazırlık Komisyonu’nda ele alındı. Dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik ön kararın ardından dosya, meclis bünyesindeki Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda değerlendirildi. 

Meclisin ilk toplantısında ele alınacak

Buradan da dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik onayın alınması sonrası komisyon tarafından hazırlanan rapor, TBMM Genel Kurulu’na sevk edildi. Meclisin ilk toplantısında ele alınacak olan rapor doğrultusunda Aydeniz’in dokunulmazlığına ilişkin son karar netleşecek. Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması halinde yargılama sürecinin de önü açılacak. Hazırlanan raporda dokunulmazlığın kaldırılma gerekçeleri olarak; ‘kamu görevlisine mesleğinden dolayı hakaret etmek’, ‘terör örgütü lehine propaganda yapmak’ ve ‘kamu görevlisine işini yaptırmamak’ suçları gösterildi.

Yorumlar (0)