MİT, PKK'ya silah temin eden FETÖ'cüyü paketledi!

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), haklarında yakalama kararı olan firari durumdaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri Gürbüz Sevilay ile Tamer Avcı'yı Özbekistan'da paketleyerek Türkiye'ye getirdi.

GÜNDEM 15.02.2021, 18:40 16.02.2021, 13:36
MİT, PKK'ya silah temin eden FETÖ'cüyü paketledi!

Haklarında, yakalanmaları yönünde mahkeme kararları bulunan FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) mensupları tamer Avcı ile Gürbüz Sevilay, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Özbekistan'da düzenlediği gizli operasyon sonucu yakalanarak paketlendi ve Türkiye'ye getirildi.

Gürbüz Sevilay isimli FETÖ'cünün, Suriye ve Irak'ta PKK/KCK - PYD/YPG ve SDG için silah temini çalışmaları yürüttüğü ve örgütün sözde sorumlularıyla defalarca görüşmeler yaptığı tespit edildi.

Savunma sanayisinde çalışıyordu

Gürbüz Sevilay, Türkiye'de savunma sanayisinde faaliyet gösteriyordu ve 15 Temmuz 2016'daki işgal girişimi sonrası KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile devlet memurluğu görevinden ihraç edilmişti. FETÖ'nün mahrem imamlarına şirketi bünyesinde görev verdiği, bu kişiler aracılığıyla 2017 yılında PKK/KCK mensubu teröristlerle irtibat kurduğu saptandı.

Suriye'ye gidip PKK'nın ihtiyaçlarını not aldı

Suriye ve Irak'taki PKK/KCK - PYD/YPG ve SDG üyelerinin anti-drone, radar sistemi, füze ve termal üniforma ihtiyaçlarına cevap vermek için 2019 yılında Irak'ın kuzey bölgesine ilk kez giden Gürbüz Sevilay'ın, PKK/KCK vasıtasıyla kanunsuz şekilde Suriye tarafına geçtiği, Haseke vilayetinde PKK/YPG terör örgütünün silah, mühimmat ve araç üretimi ile geliştirme tesislerine ziyarette bulunduğu, daha sonra PKK/KCK'nın sözde sorumluları ile örgütün sözde karargâhlarında görüşmeler yaptığı belirlendi.

Savunma şirketleriyle Ferhat Abdi Şahin'i görüştürdü

Gürbüz Sevilay'ın, PKK/KCK yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde dile getirilen ihtiyaçları karşılamak için savunma sanayi alanında uluslararası bağlantılarını kullandığı, yabancı kaynaklı firma sorumlularını, PYD/YPG terör örgütünün Suriye'deki drone/İHA/SİHA ile mücadeleyi yöneten Ferhat Abdi Şahin (Kod isimleri: Mazlum Kobani / Şahin Cilo) ve bazı üst düzey PKK/KCK yöneticilerini Suriye'de buluşturduğu belirtildi.

Özbekistan'a yuvalanmış, Ukrayna ve Kırgızistan'da da şirketler kurmuş!

Gürbüz Sevilay'ın ayrıca Özbekistan'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne büyük miktarlarda maddi yardımlar yaptığı, devlet kurumlarına sızmış durumdaki FETÖ üyelerinin desteğiyle Özbekistan'da usulsüz ihaleler aldığı ve büyük kazançlar edindiği, Ukrayna ve Kırgızistan'da da şirketler açtığı belirlendi.

Tamer Avcı

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın, FETÖ mensubu Tamer Avcı ile ilgili ulaştığı bilgiler ise şöyle:

"FETÖ'ye öğrenci kazandırma ve öğrencileri FETÖ evlerine yönlendirme, FETÖ şirketlerinde sorumluluk, internet üzerinden bazı haber sitelerinde Türkiye'yi karalayan yazılar yazma."

Yorumlar (0)