Pınar Gültekin davasında tahliye kararı

Cemal Metin Avcı'ya yardım etmek suçlamasıyla yargılanan Mertcan Avcı'nın tahliye edilmesinin akabinde, Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı tarafından karara itiraz edileceği ifade edildi.

GÜNDEM 15.02.2021, 18:47 16.02.2021, 13:35
Pınar Gültekin davasında tahliye kararı

Muğla'da bulunan bir bağ evinde feci şekilde katledilen Pınar Gültekin'in bugün görülen davasında, katil zanlısı olan Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve boşanma aşamasında olduğu öğrenilen eşi Eda Avcı dinlendi.

Mahkeme tarafından alınan kararda, ağabeyi Cemal Metin Avcı'ya korkunç cinayette yardımcı olmakla suçlanan Mertcan Avcı serbest bırakıldı.

Karara itiraz edilecek

Tahliye kararının akabinde Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, davaya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aksakallı dedenin noksan olduğu bir hikaye anlattılar. Bu tahliye kararının ardından inanılmaz bir üzüntü duyuyoruz.

Şahsın tahliyesi tamamıyla bir hayal kırıklığıdır. İvedilikle itirazda bulunacağız.

Cinayete yardımcı olmaktan dolayı yargılanmasını bekliyorduk. Bu karar sürpriz oldu. Tahliye kararı asla kabul edilemez. İtirazda bulunacağız."

Acılı baba, Erdoğan'a seslendi

Talihsiz kadının babası Sıddık Gültekin de karardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Gerçekten biz bugün bir defa daha gördük ki kızımız öldü. Biz adalet bekliyorduk ve bu beklentimizi iki mahkemedir ifade ediyoruz. Talebimiz kabul görmedi. Bu sefer de reddi hakim talebinde bulunduk.

Gördük ki kardeşi salıverildi. Ben buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Eğer yargı reformu yapılacaksa, ilk önce Muğla Adliyesi'nden işe başlanmalı. Allah büyüktür. Eğer yargıya biz Türkiye'de güvenemiyorsak, bu ülkede nefes almanın anlamı kalmadı." dedi.

"Allah'ından bulsun"

Anne Gültekin de, "Müthiş derecede üzgünüm, Allah'ından bulsun. Başka da diyecek bir şey yok." şeklinde konuştu.

Eşinin ifadesi ortaya çıktı

Epözdemir, katil zanlısı şahsın eşi Eda Avcı'nın da duruşmada çelişkili ifadelerde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Eda Avcı, mahkemede, sosyal medya platformunda bir kızın kaybolduğunu gördüğünü ve eşiyle ilişkisi olduğunu görünce öldürmesinden kuşkulanarak akşam bağ evine gittiğini belirtti. Çok tuhaf bir ifadeydi açıkçası. Bu sözler bile kurgulanmış ve ezberletilmiş.

Bugün itibarıyla adalet ölmüştür.  Yargı reformunun ilk adımı Muğla'dan atılabilir.

Mertcan Avcı olay mahalline gidiyor ve 'Bu ne?' diyor. Ağabeyi de, 'Bozulmuş kokoreçleri yakıyorum.' diyor. Bir kadını diri diri, canavarca yakıyorsunuz. Mahkeme bu duruma itibar ediyor."



Yorumlar (0)