Milyonlarca kişi bekliyordu! Torba yasa teklifi Meclis'te

Öğrenci affı, en düşük emekli aylığının artırılması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin de içerisinde olduğu torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

GÜNDEM 29.06.2022, 09:31 29.06.2022, 12:55
Milyonlarca kişi bekliyordu! Torba yasa teklifi Meclis'te

Milyonlarca insandan takip ettiği torba yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Meclise sunulan torba yasa teklifi içerisinde, tüm memurların ek göstergesi 600 puan yükseltilmesi, en düşük emekli aylığının 3 bin liraya çıkarılması, öğrenimlerini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilere okula dönüş olanağı verilmesi bulunuyor.

Ek gösterge düzenlemesi Meclis’te

Yasayla, sene başından itibaren din görevlileri, avukat, polis, hemşire, öğretmen ve uzman erbaşların ek göstergesi 3 bin 600'e çıkarılacak.

Veteriner ile doktorlar ve astsubay ile subayların ek göstergesi ise 4 bin 200'e yükseltilecek.

Diyanet İşleri Başkanı ve Genelkurmay Başkanı’nın ek göstergesi 9 bin, Danıştay ve Yargıtay Başkanı ile YÖK Başkanı'nın 8 bin, emniyet müdürünün 7 bin 600, valilerin ise 7 bin 800 olacak.

En düşük emekli maaşı artıyor

Torba yasayla birlikte en düşük emekli maaşı da yükselecek. En düşük maaş alan emeklinin ödemesi 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Söz konusu zamlı maaşlar temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Milletvekili emekli aylıklarına düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi sonrasında milletvekili emekli aylıklarına yönelik de düzenleme getiriliyor.

Daha öncesinde Cumhurbaşkanı maaşına göre belirlenen milletvekili emekli maaşları bundan sonra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı aylığına endekslenecek.

Milletvekili emekli maaşları 6 ayda bir defa memur maaş katsayısına bağlı olacak şekilde arttırılacak.

Öğrenci affı okullara geri dönüş yaptıracak

Torba yasayla beraber, doktora, yüksek lisans, lisans öğrencilerinden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli koşullarda okullarına dönüş imkanı sağlanacak.

Hazineden kredi garanti kuruluşlarına gönderilen kaynak 50 milyar liradan 100 milyar liraya yükseltilecek.

Şans oyunlarında devlete gönderilen payın yüzde 8'i yasadışı bahisle mücadele kapsamında Milli Piyango İdaresi'ne aktarılacak.

İmar affı geliyor

1 Temmuz 2022 gününe kadar inşaat ruhsatı alınmış fakat kullanımına izini olmayan yapılara geçici olarak su ve elektrik aboneliği yapılabilecek.

Yorumlar (0)