Milli Savunma Bakanı Akar: "Ordumuzun caydırıcı niteliği artmaktadır"

MSÜ Komuta Kurmay Eğitimi ve Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "Kahraman ordumuz, 'Hudut namustur' düsturuyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 01.07.2022, 17:52 01.07.2022, 17:57
Milli Savunma Bakanı Akar: "Ordumuzun caydırıcı niteliği artmaktadır"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katılım gösterdiği, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

"Etki alanımız 3 kıta, ilgi alanımız tüm dünya olmuştur"

Uluslararası sistemin savaşlar, salgın hastalıklar, terör, küresel eşitsizlik, yabancı düşmanlığı, mülteci sorunu, iklim değişikliği, İslam karşıtlığı, gıda arzı gibi problemler sebebiyle küresel düzensizliğe evrildiğini söyleyen Akar, bu ve benzeri problemlerle mücadele edebilmek adına "büyük resmin" görülebilmesi ve analitik bir yaklaşımla geleceğin güvenlik perspektifinin doğru bir temele oturtulmasının zorunlu duruma geldiğini ifade etti.

Akar, "Devletler, sınır güvenliğinin sağlanması açısından siber bölgenin korunmasına kadar daha çok savunma yatırımları yapmakta ve uluslararası açıdan çok boyutlu ilişkiler gerçekleştirmektedir. Zat-ı devletlerinin öncülüğünde ülkemiz de gerek güvenlik ve savunma alanında gerçekleştirdiği atılımlarla gerekse diğer devletlerle kurduğu çok boyutlu ilişkilerle uluslararası anlamda özne durumuna gelmiş, etki alanı 3 kıta, ilgi alanı tüm dünya olmuştur." şeklinde konuştu.

"Ordumuzun saygın, caydırıcı, etkin nitelikleri artmaktadır"

Jeopolitik gelişmelere karşı proaktif davranan Türkiye'nin, çeşitli coğrafyalarda ve bölgesinde istikrar sağlayan ve güven veren bir devlet olmayı başardığını söyleyen Akar, şunları aktardı:

"Ülkemizin bu derece mühim bir misyon üstlendiği bu aşamada, sorumluluk ve görevleri artan Milli Savunma Bakanlığımız da küresel ve bölgesel güvenlik için yeni strateji ve yaklaşımlarla cumhuriyet tarihinin en etkili ve yoğun faaliyetlerini emir ve komutanızda icra etmektedir. Bu çerçevede kahraman ordumuz, 'Hudut namustur' düsturuyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, kaynağında terörü yok etmek amacıyla sınır ötesinde ve yurt içinde artan bir taarruzi anlayış ve şiddette başta DEAŞ, PKK/YPG ve FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini sergilemekte, Kıbrıs dahil olmak üzere denizlerimizdeki alaka, hak ve menfaatlerimiz ile semalarımızı kararlılık ve azimle korumaktadır. Asil milletimizin mağdur ve mazluma uzattığı şefkat eli ve yüksek ahlaki değerlerimizi temsil etmekte olan Silahlı Kuvvetlerimiz, yedi iklim üç kıtaya adalet, huzur ve barışı götüren atalarımızdan almış olduğu ilhamla, dünya ve bölge barışına katkı sağlamak için kendisine verilmiş olan görevleri de gayret ve azimle yerine getirmektedir."

Yorumlar (0)