Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi Tuba Torun CHP’den istifa etti!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu aleyhinde, eski eşi Özge Pomen, Twitter üzerinden bir ses kaydı videosu paylaştı. Aykut Erdoğdu, bahsi geçen videoda geçtiğimiz günlerde nikah masasına oturduğu CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olan eşi Avukat Tuba Torun hakkında ahlak dışı, ağza alınmayacak ifadelere kullanmıştı. Ses kaydının yer aldığı skandal videodan sonra CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olan eşi Tuba Torun partiden istifa etti.

GÜNDEM 29.06.2022, 16:30
Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi Tuba Torun CHP’den istifa etti!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi Özge Pomen’in Twitter’da paylaştığı Erdoğdu’ya ait ses kaydının bulunduğu skandal video gündeme bomba gibi düştü. Yaklaşık iki hafta önce CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun ile nikah masasına oturan Erdoğdu, skandal videoda yeni eşi hakkında ahlak dışı, ağza alınmayacak sözler sarf etmişti. Ayrıca videoda Erdoğdu, yeni eşi Tuba Torunu partide üst düzey bir konuma getirebilmek için nasıl uğraştığını da anlatmıştı.

Eski eşin videolu intikamı CHP’de istifa getirdi

Yaşanan skandal üstelik bu kadar da değil. Eski eş Özge Pomen’in yayımladığı ikinci videoda ise Tuba Torun, Özge Pomen ile yaptığı sohbet sırasında, "Dolar ile gelip vekil oluyorlar. Ben de akşama kadar 'kadın hakları' diyerek g.... yırtıyorum ama olamıyorum" demişti.

Eski eş Özge Pomen’in kameralı intikamının ardından Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti!

Aykut Erdoğdu, ağza alınmayacak sözler kullanmıştı!

Birkaç hafta önce 12 Haziran tarihinde İstanbul Beylerbeyi’ndeki Boğaz kıyısında yer alan bir otelde CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun ile dünya evine giren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Pomen, "@Özge3465435" kullanıcı isimli Twitter hesabı üzerinden Aykut Erdoğdu’yla gerçekleştirdikleri bir telefon görüşmesinin videosunu paylaşmıştı. Bahsi geçen görüntülü ses kaydında, elinde alkol ve sigarayla oturan Özge Pomen, eski eşi Aykut Erdoğdu ile bir telefon görüşmesi yapıyordu. Görüşme sırasında, Tuba Torun’la ilişkisi olmadığını söyleyerek eski eşini ikna etmeye çabalayan Erdoğdu, yeni eşi Torun hakkında ise ağza alınmayacak kadar kötü ve ahlak dışı sözler kullanıyordu.

"Tuba’yı partiye alması için Kemal Beyi beş kere aradım"

Eski eşiyle yeni eşi aleyhinde çirkin bir şekilde teflon görüşmesi yapan Aykut Erdoğdu, bu kadarla kalmadı ve daha sonrasında CHP'deki kirli siyaset anlayışını gün yüzüne çıkaran açıklamalar yaptı. Görüşmenin kayıt edildiğinden haberi olmayan Aykut Erdoğdu, Tuba Torun'un parti içinde üst düzey bir mevkie gelmesi için partide kulis yaptığını ifade etti ve konuyla ilgili şunları söyledi: "Ben neden Parti Meclisi'ne giremedim sen biliyor musun? Kemal Bey'i tam 5 kere aradım, Tuba’yı listeye al diye. Oğuz'u da (Oğuz Kaan Salıcı) 5 kere aradım. Dedim ki; 'Beni çıkarın Tuba alın'. O insanlar, 'Adam çıkmış da sevgilisi için neler yapıyor' dediler. Tüm kurultayda ben bu kadına oy topladım. Söylesene bunu kim yapar be! Bu toplumda sadece bir tane namuslu adam bu yaptığımı yapar, günahtır. Ben değil o girsin dedim. Bir şekilde halledebiliriz. Onun bu yaptığı iş mi yani şimdi..."

Erdoğdu, yeni eşinden özür diledi!

Yaşanan tüm bu skandal olayların ardından CHP’li Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabı üzerinden, bir açıklama yaptı. Erdoğdu, "Bu akşam eski eşim ile birkaç ay önce konuştuğum bir telefon görüşmesi sosyal medyaya düşmüş... Bu konuşma aynı zamanda görüntülü olarak kaydedilmiş... Koşullar ne olursa olsun, ben eski eşim ve çocuğumun annesi olan kadın hakkında asla kötü bir şey diyemem... Eşim Tuba, iyi değil. Şu an Tuba hastaneye kaldırıldı... Ben de onun yanında olabilmek için şimdi Ankara'dan yola çıktım... Tuba’ya yaşattığım her şey için kendisinden tüm kalbimle özür dilerim... Şimdi tek derdim; eşim Tuba'yı ve oğlumu tüm bu yaşananların şokuna karşı koruyabilmek..." dedi.

CHP yönetimi, konuyla ilgili sesiz kalmıştı

Özge Pomen, videoyu paylaşmak için açtığı sosyal medya hesabını Aykut Erdoğdu'nun Twitter'dan paylaştığı bu açıklamalardan sonra kısa süreliğine kapatmıştı. Fakat daha sonra hesabı yeniden açan Pomen, bu sefer de Tuba Torun ile konuşmalarının bulunduğu bir başka paylaşım yapmıştı. Skandalın ikinci perdesinde yer alan Tuba Torun'un "Dolar ile gelip vekil oluyorlar. Ben de akşama kadar 'kadın hakları' diyerek g.... yırtıyorum ama olamıyorum" sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Türkiye'nin gündemine oturan bu çirkin skandalların ardından CHP yönetimi adeta sessizliğe bürünmüştü. Kendisine skandalla ilgili soru sorulan CHP sözcüsü Faik Öztrak, "Kendisi ve partimiz adına en doğru olan kararı vereceğine inanıyoruz" diyerek soruyu cevapladı.

"Pisliklerin üzerini örtmeyin!"

CHP’deki derin sessizliğin ardından sosyal medya hesabı üzerinden yeniden bir açıklama yapan Özge Pomen, "Sonra iktidar kanadına malzeme çıkarıyorum diye bir de beni eleştiriyorsunuz. Bana siz sahip çıkın o zaman. Pisliklerin üzerini örtmeyin. Bütün siyasetçilerin eşleri… bugün bana yapılanlar yarın size de yapılabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğdu ve Torun, istifa etti

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP yönetimi sonunda sesliğini bozdu ve konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Parti tarafından yapılan açıklamada kullanılan ifadeler şöyleydi: "İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ile YDK Üyemiz olan Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum gereği partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan bu sürece ilişkin kararı, partililerimizin kendi takdirlerine bırakmıştı. İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyemiz olan Tuba Torun Erdoğdu, kendileri üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıpratılmaması amacı ile bu yönde bir karar verdiklerini tarafımıza bildirdiler."

Yorumlar (0)