MHP'den #HelpTurkey çağrısına tepki: Devleti aciz gösterme çabasıdır!

MHP Lideri Bahçeli, orman yangınları üzerinden siyaset yapan muhalefet partilerine adeta ateş püskürdü. Bahçeli, yangınları ranta çevirmek isteyenlerin gaflet içinde olduklarını belirterek amaçlarının, ülkenin mukavemetini zayıflatmak, ekonomik ve sosyal direncini düşürmek olduğunu aktardı. 

GÜNDEM 03.08.2021, 15:00 03.08.2021, 17:21
MHP'den #HelpTurkey çağrısına tepki: Devleti aciz gösterme çabasıdır!

MHP Lideri Devlet Bahçeli orman yangınları, söndürme çalışmaları ve bunlar üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışan muhalefet partileri hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Bahçeli, “Türkiye bunlarla başa çıkabilecek muvaffakiyete ve muktedirliğe sahiptir.” dedi. Yazılı açıklamadan öne çıkan başlıklar şu şekildeydi: 

“Bütün imkanlar faaliyete geçirilmiştir” 

“Ülkemiz, yaşanan farklı boyutlu ve eşzamanlı ağır ve çetin sorunlarla direkt olarak muhatap olmaktadır. Bu sorunlarda 8 insanımız hayatını kaybetmiş, ormanlarımız da içerisindeki canlılarla birlikte yanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün imkanları faaliyete geçirilmiş, yangına her muhitte fedakarlıkla karşı konulmuştur. Bu gibi dönemlerde yardımlaşma duygumuzun ve milli birliğimizin canlı tutulması, kalbi selim ve aklı selim olması tarifsiz önem arz etmektedir.” 



“İP ve CHP’nin açıklamaları hastalıklı” 

“Türk milletimiz sevinç ve neşede bir olduğu kadar tasada ve acıda da birdir. Orman yangınlarını siyasi randa çevirmek için tetikte bekleyenler, ülkemizin bugünkü nazik ve kırılgan ortamını sömürmek için fırsat kollayanlar sorumsuzluk girdabında ve derin gafletlerdedir. İP ve CHP Genel Başkanlarının açıklamaları ne millet ne de vatan sevgisiyle ne erdem ne de siyasi etikle bağdaşacak yapıdadır. Onların açıklamaları ayıplı ve hastalıklıdır. Ülkemizin bu zor günlerinde yangından nemalanmak rekabetine düşmek, iktidara muhalefet ediyorum derken bir yandan felaketle kol kola girmektir.” 



“Kaos sürecini başlatmak istiyorlar” 

“Bu nankör ve namert siyaset anlayışı zilletle düşüp kalkan muhalefet partileri açısından utanç ve kaygı verici bir rezalettir. Turizm kentlerindeki ormanlık alanların betonlaştırılması için yakıldığını, bu sebeple de Turizm Teşvik Kanunu’nda değişik yapıldığını söylemek, ahlak ve akıl dışıdır. CHP Genel Başkanı’nın da İP Başkanı’na benzer biçimde yanan ormanlar üzerinden söylediği ‘Tuğla koyarsanız beni çiğnemek zorunda kalırsınız.’ sözü, konuyu saptırmak olduğu gibi tehlikeli bir aldatmadır da. Görülüyor ki ülkemiz üzerinden planlı bir kaos sürecine başlatılması, toplumsal mukavemetin zayıflatılması, ekonomik ve sosyal direncin zaafa uğratılması isteniyor.” 



“Üst akılları kurguluyor” 

“Bunları üst akılları kurguluyor. Orman yangınları sebebiyle maksadı melun ve menfur olan sosyal medya hesaplarından yabancı ülkelere çağrı yapılarak yardım taleplerinin yabancı ülkelere kadar iletilmesi ve yoğun gündem haline getirilmesi de ülkemizi muhtaç ve aciz gösterme sinsiliğinin şifreli mesajıdır. Ülkemiz, güçlü ve büyük bir ülkedir. Her türlü felaketle tek başına başa çıkabilecek muvaffakiyette ve muhtedirliktedir. Hamd olsun ki ülkemiz, ziyadesiyle haizdir. Fakat bunu hazmedemeyen çevrelerin, devletin hükümranlığını ve haysiyetini, masumiyet pozları altında tartışmaya açma çabası ucuz bir kampanya ve basit bir kurnazlıktır.” 



“CHP, şer planının göbeğindedir” 

“Yönetilmeyen bir ülke tablosu çizerek iç ve dış işgal cephesinin yangın kapısını zorlaması ve yoğunlaşan irtibatların ve ilişkilerin her geçen gün deşifre olması dikkatli olan gözlerden kaçmamaktadır. Ne yazık ki siyasi genetik yapısıyla oynanan ve kurumuş bir yaprak gibi kökünden savrulan CHP, bu şer planının göbeğindedir. Zalim takımı bu senaryoyu eliyle yazmış, taşeronlar kanalıyla servis yapmış bunun da Türkiye aleyhtarı kanlı kuryesi HDP, kiralık figüranı da İP olmuştur. Ülkemizin özellikle son dönemlerde karşılaştığı her türlü sabotaj, suikast ve saldırı, yabancı başkentlerde mayalandırılmış demokrasi dışı siyasal tasarıların provasıdır. Bunlar oluşturulurken ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü zedelenmeye çalışılmaktadır.” 



“Kardeş kavgası başlatmak istiyorlar” 

“Bir tarafta yangınlarla kıyasıya ve kesintisiz mücadele edilirken diğer yanda toplumsal şiddet dalgasının yükseldiğini görüyoruz. Bilhassa Konya Meram’da bir aileden 7 kişinin katledilmesi, ülke gündemini sarsmıştır. Lanetlediğimiz bu katliamın bir anda milletimizin sinir uçlarıyla oynadığı ortadadır. İki aile arasında yaklaşık 10 senedir süren husumeti Türk-Kürt ihtilafıyla tavzih etmeye çalışanlar milli beraberliğimizi dinamitlemek için alçakça devreye girmiştir. Türk Tabipler Birliği’nin, CHP’nin ve HDP’nin hiç alakası olmamasına karşın bu kanlı saldırıyı ırkçılık olarak afişe etmeye kalkışması, korkunç bir provokasyondur. Ormanlarımız yanarken kardeşlik bağlarımızı da tutuşturmak için etnik kundakçılık yapılmaktadır.” 



“Konya’dan kardeş kavgası çıkarmaları ülkemize ihanettir” 

“HDP eş genel başkanı tarafından söylenen ‘Kürt halkına sistematik katliam politikası uygulanıyor.’ ifadesi halkı alenen kin ve düşmanlığa kışkırtan, şerefsiz bir bühtandır. Her kelimesinde suçluluk unsuru bulunan bu onursuz açıklama karşısında Cumhuriyet Savcılarının derhal harekete geçmesi; ahlakın, adaletin gereği ve bizim de beklentimizdir. Orman yangınlarını üstlenen ve PKK aparatı olan ateşin çocukları isimli iblis beslemelerine itiraz etmeyenlerin, edemeyenlerin, ses çıkarmayanların da dostluğun, barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın şehri Konya’dan kardeş kavgası çıkarmaları ülkemize ihanettir.”

Yorumlar (0)