Meksika merkezli kartel gönderdi, narkotik ekipleri yakaladı!

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Meksika merkezli bir uyuşturucu karteli tarafından Türkiye'ye gönderilen 1 ton 580 kilo 640 gram marihuanayı ele geçirdi. Beylikdüzü'ndeki limanda bekleyen bir tıra yapılan baskın sonucu 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

GÜNDEM 11.10.2022, 11:39 Hakan Öksüz
Meksika merkezli kartel gönderdi, narkotik ekipleri yakaladı!

Güney Amerika ülkelerinde korku yayan uyuşturucu kartelleri, dünya genelindeki zehir ticaretinin büyük bölümünü kontrol ediyor. Kolombiya ve Meksika merkezli karteller, küresel uyuşturucu ticaretinde başı çekiyor. 1993 yılında öldürülen Medellin kartelinin lideri Pablo Escobar'ın toplum üzerinde yarattığı korku iklimi, bu suç örgütlerine karşı verilen mücadelenin yeni bir boyut kazanmasını sağladı. 

2 aylık titiz bir çalışma yapıldı

İstanbul'da polis ekipleri tarafından düzenlenen bir uyuşturucu operasyonundan Meksika merkezli bir kartelin izine rastlandı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Meksika'da faaliyet gösteren bir uyuşturucu kartelinin, Türkiye'ye yapacağı sevkiyat hakkında istihbarat aldı. Uyuşturucunun Türkiye'ye ne zaman ve hangi yollardan gireceğini ortaya çıkarmak için narkotik polisi tarafından 2 aylık bir çalışma yürütüldü.

1 ton 580 kilo 640 gram marihuana bulundu

Teknik çalışmaların bitirilmesiyle düğmeye basıldı, dün Beylikdüzü'ndeki limanda bekleyen bir tıra baskın yapıldı. Operasyon sonucu 5 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde bulmak için eğitilmiş köpekler, 156 farklı kumaş topunun içine gizlenmiş 1 ton 580 kilo 640 gramlık marihuana türü uyuşturucuyu tespit etti. Narkotik şube ekiplerinin, gözaltına alınan 5 kişiyi sorgulayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)