"Medya dilinin şiddeti özendirmemesi gerekiyor"

Emine Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen programda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddette medya dilinin önemine dikkat çekerek, "Film ve dizilerde terör ve cinsel şiddete maalesef şahit oluyoruz." dedi. 

GÜNDEM 25.11.2019, 15:21
"Medya dilinin şiddeti özendirmemesi gerekiyor"

Emine Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen programda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddette medya dilinin önemine dikkat çekerek, "Film ve dizilerde terör, cinsel şiddet karakterlerin evcilleştirildiğine malesef şahit oluyoruz." dedi. 

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" programında önemli açıklamalarda bulundu.

"Kadın cinayetlerinin kıskançlık, namus, boşanmayı istememe gibi gerekçelerle işlendiğini belirten Erdoğan, "Ahlâk, cinsiyetten bağımsızdır. Başkasının ahlakından sorumlu olmak kimsenin görevi değildir. Şiddet ve kaba kuvvet erkek olmanın unsurlarından biri olarak görülüyor." diye konuştu. 

Erdoğan, "Kadınların etrafına çevrilen çembere çeşitli meşrulaştırmalar aralarsa da en önemli kaynak dindir. Kuranı Kerim erkeklere değil tüm insanlığa indirilmiş bir kitaptır. Ahiret gününde kimsenin cinsiyeti hafifletici bir sebep olarak görülmeyecektir." dedi. 

"Artık kadınlar haklarını arıyorlar"

Toplumda hızla kadına yönelik şiddetin artığına dair bir algı oluştuğunu belirten Erdoğan, "Bu algı bizi karamsarlığa sürüklüyor. Rakamlar ortada elbette. Ama eskiden sessizliğe gömülen kesimlerin görünür olduklarının göstergesi de var. Artık kadınlar devletimizin ilgili yerlerine başvurarak haklarını arıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, eskiden kadınların şiddet gördüklerini bildirmek için kurum kurum gezdiklerini kaydeden Erdoğan, "Şimdi ise 6284 sayılı kanun ile sadece şikayet ile kendilerini koruma tedbiri aldırıyorlar." diye konuştu. 

"Medya dilinin ne kadar önemli olduğunu unutmayalım"

Toplumun her katmanında büyük bir hassasiyet olduğuna işaret eden Erdoğan, "Umuyorum ki hiçbir kadın birgün korku terörü yaşamayacak. AncaK beraber adım atmalıyız. Lütfen bu noktada medya dilinin ne kadar önemli olduğunu atlamayalım. Film ve dizilerde terör ve cinsel şiddete maalesef şahit oluyoruz. Geçmişte yaşanan üzüntüler dramatize edilerek meşru hale getiriliyor. Medya dilinin şiddeti özendirmemesi gerekiyor." dedi. 

Erdoğan, medeniyeti geleceği taşayacak köprüler kurmanın en büyük vazife olduğunu belirterek, "En büyük güç ise burada kadındır. Kadına önem verilen toplumlar medeniyete ulaşabilecektir." diye sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)