Malatya'da 5,6'lık deprem: Ölü ve yaralılar var

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten AFAD Başkanı Yunus Sezer, 69 kişinin yaralandığını söyledi. İşte detaylar...

GÜNDEM 27.02.2023, 12:22 27.02.2023, 14:43 Hakan Öksüz
Malatya'da 5,6'lık deprem: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yurdun çeşitli bölgelerinden deprem haberleri gelmeye başladı. Hatay'daki 6,4'lük depremin ardından Niğde, Konya ve Adıyaman'da büyüklüğü 5'ten fazla olan depremler yaşandı.

Yeşilyurt'ta yerin 6,96 kilometre derinliğinde gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) son dakika deprem haberi verdi. Edinilen bilgilere göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yerin 6,96 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'dan da hissedildiği bildirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: "Yıkılan binalar var"

Saat 12.04'te yaşanan deprem nedeniyle kentte bazı binaların yıkıldığı bilgisi geldi. Deprem sonrası vatandaşlar meydanlarda toplandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Gelen ilk bilgilere göre Çavuşoğlu ve Şeyh Bayram mahallelerinde 4-5 bina yıkılmış. Can kaybının olmamasını umuyoruz." ifadelerini kullandı. 

AFAD Başkanı Sezer: "29 bina yıkıldı"

Daha sonra bir açıklamada bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 29 binanın yıkıldığını söyleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, 69 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yorumlar (0)