Liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebriği

KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan liderleri, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oyların çoğunluğunu sağlaması sebebiyle Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

GÜNDEM 15.05.2023, 15:49 16.05.2023, 13:50
Liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebriği

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oyların çoğunluğunu sağlaması sebebiyle Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bazı ülkelerin liderlerinden tebrik geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre Aliyev, Erdoğan ile telefonda görüştü ve tebriklerini iletti.

Aliyev, Erdoğan’ın liderlik ettiği Türkiye'nin gelişim gösterdiğine işaret etti. Erdoğan ise tebrik ve ilgisi için Aliyev'e teşekkürlerini sundu.

Görüşmede liderler, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin sarsılmaz ve kalıcı olduğuna bir defa daha işaret etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutlayan diğer bir lider ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev oldu.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre Mirziyoyev, Erdoğan ile telefonda görüştü.

Mirziyoyev telefon görüşmesi sırasında, seçimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde düzenlenmekte olan siyasi değişimler ve ekonomik reformların detaylı bir biçimde desteklemesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Görüşmede, Türkiye ile Özbekistan arasında gerçekleştirilecek detaylı stratejik ortaklığın daha da güçlendirilmesi ele alındı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 14 Mayıs seçimlerinde oyların fazlalığını sağlayan Cumhur İttifakı ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj yollayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mesajında şu ifadelerde bulundu: “Demokratik noktada yüksek katılımla sağlanan seçimlerde TBMM’de çoğunluğu sağlayan Cumhur İttifakı’nın vatandaşların desteğine mazhar olmuştur”

Yorumlar (0)