Koronavirüste en çok ve en az vakalar hangi illerde? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, vaka sayılarının en yüksek ve düşük olduğu illeri paylaştı.

GÜNDEM 01.07.2020, 19:52 01.07.2020, 21:00
Koronavirüste en çok ve en az vakalar hangi illerde? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının şehirlerdeki etkisine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Vaka sayılarının artış gösterdiği illeri paylaşan Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamalara İstanbul'daki salgının seyrini değerlendirerek başladı.

'İstanbul'daki vakaların tüm vakalara oranı yüzde 51,16"

Bakan Koca, son 1 haftada İstanbul'da olan vakaların bütün vakalara oranının yüzde 51,16 olduğunu kaydetti. Koca İstanbulluları salgına yönelik son derece dikkatli olmaya çağırdı.

Vaka sayılarının yükselişte ve düşüşte olduğu illeri paylaştı

Bakan Koca virüste vakaların dikkat çekici düzeyde artışta olduğu illeri paylaşarak, son 2 haftada Gaziantep, Ankara, Konya, Bursa ve Diyarbakır'da günlük olarak vaka sayılarında dikkat çeken bir artışın olduğunu kaydetti.

Bakan Koca, vaka sayılarının en düşük olduğu illeri ise, Tunceli, Gümüşhane, Burdur, Kars ve Bartın olarak olarak açıkladı.

Okullar açılacak mı?

Okulların açılacak olup olmamasına ilişkin sorulan bir soruya Koca, bunu salgının seyrinin belirleyeceğini ifade ederek, okulların açılmasına yakın, salgının durumuna göre konunun tartışılacağını ve öneri olursa bunun paylaşılacağını söyledi.

65 yaş üstü için saat kısıtlaması devam 

Koca 65 yaş üstü için de Bilim Kurulu'nun verdiği devam kararına istinaden saat kısıtlamalı sokağa çıkma yasağının devam edeceğini paylaştı.

Yorumlar (0)