Komandolar terk edilmiş inlerde mühimmat buldu

Kahraman komandoların bu kış ziyaretlerine gittiği bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin ölüm korkusuyla tüm inlerini apar topar terk ettikleri ve silah, mühimmat, yaşam ve gıda malzemelerini almaya fırsat bulamadıkları görüldü.

GÜNDEM 24.12.2020, 12:56
Komandolar terk edilmiş inlerde mühimmat buldu

Irak'ın kuzeyinde yer alan hain terör unsurlarına karşı gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Operasyonu'nda PKK terör örgütüne ait çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemeleri bulundu.

MSB'den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), seri operasyonlar çerçevesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin inlerine girmeyi sürdürdüğü bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında kahraman Türk komandolarının, yerlerini belirledikleri çok sayıda mağara ve sığınakta bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve yüksek miktarda yaşam malzemeleri ele geçirdiği kaydedildi.

Arama-tarama faaliyetlerini gerçekleştiren kahraman Türk komandoları hainlerin kullandığı mağara ve sığınaklarda şu silah ve mühimmatları buldu:

1 adet AT-4 tanksavar silahı lançeri
14 adet el bombası
4 adet EYP (el yapımı patlayıcı)
1 adet obüs mühimmatı
20 adet doçka mühimmatı
2 adet telsiz
Çok sayıda yaşam malzemesi

Yorumlar (0)