Koca: Hareketi ve teması üçte bire indireceğiz

İstanbul'daki koronavirüs vaka yükselişine dikkat çeken Fahrettin Koca, "Her dışarı çıktığımızda üç yere gidiyorsak, bunu bire indireceğiz." dedi.

GÜNDEM 28.10.2020, 21:50 29.10.2020, 17:44
Koca: Hareketi ve teması üçte bire indireceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından COVID-19 salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'daki koronavirüs vaka yükselişinde dikkat çeken Koca, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"Temas 3'te 1'e inmeli"

Fahrettin Koca, "Virüsle mücadele için hayatı yavaşlatmak gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uymalıyız. Koronavirüsün bizler üzerinde kullandığı yöntemi virüse karşı kullanacağız. Hareketi ve teması 3'te 1'e indireceğiz. Dışarı çıktığımızda üç yere gidiyorsak, bunu bire indireceğiz. Günde 3 kişi ile görüşüyorsak, 1 kişi ile görüşeceğiz. Halkımızdan tek istediğimiz, hareketin ve temasın 3'te 1'e düşmesidir."

"Sonsuza kadar değil"

"Sonsuza kadar değil, yalnızca salgın kontrol altına alınana kadar bunları halkımızdan bekliyoruz. Hayatınıza sınırlamada bulunduğumun farkındayım. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uymazsanız, hareketliliği azaltmaya çalışmazsanız, sağlık çalışanlarımız yasal izinlerini daha uzun bir süre daha kullanamayacaktır." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)