Kısıtlamasız Cumartesi, İstanbullulara koronayı unutturdu!

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kısıtlama kararlarının gevşetilmesinden sonra pandemiyi çabuk unutan İstanbullular, güneşli havaları da görünce kendilerini dışarı attı.

GÜNDEM 27.03.2021, 16:13 28.03.2021, 14:16
Kısıtlamasız Cumartesi, İstanbullulara koronayı unutturdu!

Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından İstanbul’un en uğrak yerleri güneşli havalarında etkisiyle adeta insan seline dönüştü.

Eminönü'nde oluşan kalabalık eski günleri aratmazken Avcılar sahili ve İstiklal Caddesi’nde de benzer manzaralar havadan görüntülendi.

Eminönü Meydanı geçmişi aratmadı

Kontrollü normalleşme ile beraber İstanbul’da Cumartesi günlerinde uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasıyla İstanbullu vatandaşlar, gün boyunca Eminönü Meydanına akın etti.

Yerli ve yabancılar için şehrin en uğrak noktalarından biri olan Eminönü, salgın öncesi yaşanan kalabalık günlerini aratmadı. Eminönü Meydanının yanı sıra olta balığı meraklıları da Galata Köprüsü’nü mesken tuttu. Ancak alınan tüm inisiyatif ve kısıtlamaların gevşetilmesi kararlarına rağmen çekilen görüntülerde vatandaşların yine sosyal mesafe kurallarını hiçe saydıkları görüldü.

Avcılar Sahili, tatil merkezi gibi

Kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından insan kalabalığının yaşandığı bir diğer nokta ise Avcılar Sahili oldu. İnsan yoğunluğuyla tatil merkezlerini aratmayan Avcılar Sahili, havalarında ısınmasıyla İstanbulluların tercih ettiği bölgelerden biri oldu. Avcılar sahilinde de sosyal mesafe kurallarının unutulduğu, maskelerin takılmadığı ve koronavirüse yine davetiye çıkarıldığı gözlendi.

İstiklal Caddesinde mahşeri kalabalık

Her zaman kalabalığıyla ünlü İstiklal Caddesi o meşhur tanımlamasından koronavirüs salgını gölgesinde de bir şey kaybetmedi. Cadde üzerinde yoğun bir insan trafiği gözlenirken salgın tedbirlerinde ki aynı vurdumduymazlığın o noktada da yaşandığı kayda alınan görüntülerde gözler önüne serildi. Ayrıca yüzlerce kişide Caddebostan Sahili’nde spor ve yürüyüş yaptı.

İstanbulluların akın ettiği yerlerden biride Caddebostan sahili oldu.

Yorumlar (0)