Bahçeli sert konuştu: Mora’nın rövanş sayfası kapanmadı!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde camiye yönelik saldırıya tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türklere yönelik ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına haç resmi çizenler,  alçaktır, korkaktır” diye konuştu.

SİYASET 27.03.2021, 16:30 28.03.2021, 14:17
Bahçeli sert konuştu: Mora’nın rövanş sayfası kapanmadı!

MHP lider Devlet Bahçeli, Güney Kıbrıs’ta camiye yönelik meydana gelen saldırılara sert yanıt vererek, 1821’de imzalanan Mora ayaklanmasının 200. Yıldönümü olduğunu da hatırlatarak, “Türklere yönelik ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına haç resmi çizenler alçaktır, korkaktır ve günahkârdır” açıklamasında bulundu.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Berat Kandili’nin idrak edildiğini ifade etti.

Berat Kandili mesajı

Berat Kandili vesilesiyle insani sorumlulukların geliştirilmesi temennisinde bulunarak, “Vicdanımızın sesini dinlemeye ihtiyacımız” değerlendirmesinde bulundu.

Kibir ve hırs gibi duyguların insanın hayatını zindan ettiğini ifade eden Bahçeli, “Bizi biz yapan yüce hasletlere sarılmadıktan sonra huzur ve sükûnete ulaşmak çok zordur” mesajı verdi. Barışma ve kucaklaşma hissiyatının öne geçmesiyle insan hayatının anlam kazanacağına vurgu yapan Bahçeli, “Aziz milletimizin, Türk-İslam âleminin Berat Gecesi’ni kutluyorum” dedi.

Cami saldırısına tepki

Güney Kıbrıs Rum tarafında bulunan Limasol şehrinde bir camiye yönelik saldırıları da sert bir şekilde kınayan Bahçeli, “Türklere yönelik ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına mavi boyayla haç resmi çizenler alçaktır ve korkaktır” açıklamasında bulundu.

Mora ayaklanmasının Türk milletinin geçmişine damga vuran ve kahredici bir gelişme olduğuna ifade eden Devlet Bahçeli, “Bu ayaklanmada bir soykırım yaşanmıştır. 40 bine yakın Müslüman Türk katledildi” dedi.

‘Rövanş sayfası henüz kapanmamıştır’

Beşeriyetin bu katliama hala suskun olduğunu vurgulayan MHP lideri Bahçeli, “Müslüman Türk’ün kanından beslenen canilerin torunlarına tavsiyem, sabrımızı taşırmamalarıdır. Çünkü Mora ayaklanmasının rövanş sayfası henüz kapanmamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Mora ayaklanasında şehir edilenleri rahmetle anan Bahçeli, “Kanımız hala yerdedir, günü geldiğinde bedeli muhasım odaklara elbette ödettirilecektir” ifadelerini kullanarak mesajını noktaladı.

Yorumlar (0)