Kırmızı listedeki şehir için valilik yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Pandemi nedeniyle il il renklere boyanan Türkiye’de farklı uygulamalar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Giresun’da yaşanırken, artık ile 100 metrekarenin üzerinde bulunan iş yerlerine girişte HES kodu sorulacak.

GÜNDEM 09.03.2021, 14:40 10.03.2021, 09:28
Kırmızı listedeki şehir için valilik yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Giresun İl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 100 metrekarenin üzerindeki tüm iş yerleri, fabrika gibi işletmelere giriş için HES kodu sorgulanmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Son açıklanan vaka sayılarına göre kırmızı renkte bulunan çok yüksek riskli iller arasındaki Giresun'da, yeni önlemler devreye girdi.

Girişte kontrol var!

Resmi açıklamada, il genelinde 100 metrekare üzerinde bulunan tüm iş yerleri ve benzeri alanlara giriş için çalışan ve müşteri ayrımı yapılmaksızın HES kodu sorgulaması yapılacak. 

Ceza da uygulanabilecek!

Öte yandan açıklamada, kararlara uymayan vatandaşların Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince para cezasına çarptırılacağı da duyurulmuş oldu.

Aykırılık durumuna göre ise ilgili kanunun maddeleri gereğince işlem yapılması, suç tekil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195. maddesi kapsamında adli işlemlerin başlatılmasına da karar verildiği açıklandı.
 

Yorumlar (0)