Kimlik bilgileri sızdırıldı mı? Resmi açıklama geldi

Nüfus Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Verilerin sızdırılmasına dair herhangi bir durumun söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Veri tabanında çipli kimlik kartı görseli de bulunmamaktadır." denildi.

GÜNDEM 13.04.2022, 01:40
Kimlik bilgileri sızdırıldı mı? Resmi açıklama geldi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce, MERNİS'ten (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) adres ve kimlik bilgilerinin sızdırıldığına ilişkin haberlere dair açıklamada bulunuldu.

"MERNİS izole bir sistemdir"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"12 Nisan tarihinde bazı sosyal medya hesapları tarafından yapılan paylaşımlarda, 'e-Devlet verilerinin sızdırıldığı, söz konusu veriler arasında adreslerin ve kimlik görsellerinin yer aldığı' ifadeleri sebebiyle açıklama yapılması ihtiyacı oluşmuştur. Emniyet güçlerimizce üç ay evvel gerçekleştirilen operasyonların değerlendirilmesinde, bu tarz paylaşımların bir dolandırıcılık yöntemi olduğu, aynı hususların tekrar gündeme getirilerek devlet büyüklerine ait kişisel bilgi ve fotoğrafların görüntü düzenleyen programlarla yeni kimlik kartına konumlandırılıp paylaşmak suretiyle bir sızıntı varmış havası oluşturulmaya çabalandığı görülmektedir. MERNİS tamamen kapalı devre olarak çalışan, internet ortamından izole bir sistemdir. Söz konusu sistem üzerinde her sene düzenli olarak sızma testi yapılmaktadır. Testler neticesinde güvenlik sistemlerinin çok iyi olduğu belirlenmiştir ve hiçbir zafiyet olmadığı görülmüştür. Veri tabanında çipli kimlik kartı görseli de bulunmamaktadır. Kamu kurumlarına olan güvene zarar vermeye yönelik ve yurttaşlarımızı paniğe yönlendirmeyi amaçlayan bu tarz asılsız haberleri yayan şahıs(lar) hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."
 

Yorumlar (0)