Pentagon, Ukrayna için toplantı yapacak!

Gelen bilgilere göre Pentagon, Ukrayna'nın orta ve uzun vadeli silah ihtiyacının karşılanması için 8 önemli savunma şirketiyle toplantı yapacak.

DÜNYA 13.04.2022, 01:44 Hakan Öksüz
Pentagon, Ukrayna için toplantı yapacak!

ABD'nin Rusya'ya karşı koyan Ukrayna'ya silah desteğini artırmaya hazırlandığı kaydediliyor. Pentagon'un bunun için çoktan harekete geçtiği ve dev şirketlerle toplantı yapacağı kaydedildi. Gelen haberlere göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 8 savunma şirketiyle bu konuyu görüşecek.

Rusya'ya karşı koyan Ukrayna'nın bir an önce gelişmiş silah gücüne kavuşmasını isteyen ABD Savunma Bakanlığı, bu konudaki hazırlıklarına hız kazandırdı. ABD'de yer alan 8 önemli savunma şirketiyle görüşecek olan Pentagon, Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacının "fazlasıyla" karşılanmasını talep edecek.

"Ukrayna'nın orta ve uzun vadeli ihtiyacı karşılanacak"

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks'in de bulunacağı önemli bir toplantının yapılacağını kaydeden bir Pentagon yetkilisi, "Silah üretiminin hızlandırılmasını istiyorlar. Ukrayna'ya yapılacak mühimmat ve teknoloji yardımı, son zamanlardaki en önemli konulardan birine dönüştü. Ukrayna'nın orta ve uzun vadeli mühimmat ihtiyacının karşılanması, bu bağlamda oldukça önemli." dedi.

Dev şirketler toplantıda olacak!

Toplantıda Boeing, Raytheon ve Lockheed Martin gibi önemli savunma şirketlerinin yer alacağı ifade edildi. Kendi ordularının envanterinden Ukrayna'ya silah gönderen ülkelerin eksiklerinin de giderilmesi için görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)