Kılıçdaroğlu'ndan net mesaj: Ya şimdi bana katılın ya da yolumdan çekilin

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, iktidarı hedeflediklerini söyledi ve bu amaç doğrultusunda verecekleri mücadeleyi anlatı.

GÜNDEM 26.04.2022, 15:31 26.04.2022, 17:35
Kılıçdaroğlu'ndan net mesaj: Ya şimdi bana katılın ya da yolumdan çekilin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bugün kameralar karşısında geçti. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, iktidar olabilmek için süregelen bir kavganın mücadelesini edeceğini söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ‘kavga edeceğiz’ şeklindeki hararetli sözlerine, grup toplantına katılan parti üyeleri de destek verdi. Partililer, Kılıçdaroğlu’nu bir müddet ayakta alkışladı.

Kılıçdaroğlu: "Çok öfkeliyim"

Grup toplantısında kamu ihalelerinin üzerinde duran CHP Lideri, ihaleleri alanlarla da kavgasının devam edeceğini belirtti ve "Çok öfkeliyim" dedi

"Karanlığa mahkûm olan milyonlarca insanın sesi olmak istiyorum. Onların sorunlarını sizlere anlatmak istiyorum. Çok öfkeliyim. Çocukların karanlığa mahkûm bırakıldığı bir Türkiye'yi istemiyorum. Ey saray seslenmek istiyorum sesimi duyuyor musun? Hiç kimse diye gördüklerinin, görmezden geldiklerinin karanlık ve ışıksız evlerinden sana sesleniyorum. Yoksul insanların biriken öfkesini görebiliyor musun? Evsiz, elektriksiz, yurtsuz, aç bıraktığın çocukların ağlama seslerini duyuyor musun? O çocukların ağlama seslerinden ben gece uyuyamıyorum.

"Karanlıkta ben onları düşünüyorum"

Karanlıkta ben onları düşünüyorum. Daha sonra o karanlıkta ben senin beşli çetelerini düşünüyorum, yumruklarımı sıkıyorum. Onlar, çıyanlar ve engereklerdir. Bunlar bizim ekmeğimize ve aşımıza göz koyanlardır demişti Ahmed Arif. Bu dünya kötülük yapan kişilerin yüzünden değil bu kötülüğe seyirci kalan kişilerin yüzünden bu halde! Cesaret yoksa eğer zaferde yoktur çok değerli arkadaşlarım.

"Ya şimdi bana katılın ya da yolumdan çekilin..."

Bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum; Yol arkadaşlarım size bir çift lafım var; bu çıyanlar ve engereklerle çatışmamız ne kadar çok sert olursa zaferimiz de o kadar çok görkemli ve yakın olacaktır. Ne pahasına mal olursa olsun biz yürüyeceğiz. Bu halkı çetelere asla boyun eğdirmeyeceğiz. Yoksulluğa mahkûm edilen o çocuklar için ben mücadele edeceğim. Ya şimdi bana katılın ya da şu anda hemen yolumdan çekilin. Net ve açık söylüyorum.

"Kavga edeceğim"

Bir insanın eğer uğurunda öleceği hiçbir şey yoksa o insan zaten hiç yaşamamıştır. Ben pes etmeyeceğim. Durmayacağım. Milletimin huzurunda size söz veriyorum ki durmayacağım. Bu millet için içimde biriktirdiğim çok büyük bir kavga var. Biz bu kavgayı yol arkadaşlarımla hep birlikte yapacağız. Ülkemizi kaçak sığınmacılar ile dolduranlarla kavgamızı edeceğiz. Vatandaşlığı beş paraya satanlarla kavga edeceğiz, yabancı kişilere daire satılsın diyerek emlak desteği verenlerle kavga edeceğiz, bu ülkede milyonlarca kişinin elektriğini kesenlerle kavga edeceğiz.

"Kol kola gireceğiz"

Çocukları sütten ve etten mahrum bırakanlar ile kavga edeceğiz. Şu an ki kiralar ve enflasyon ile kavga edeceğiz. Türkiye’nin onurunu konsolosluk bahçelerinde gömenler ile kavga edeceğiz. Yargıyı siyasetin emrine veren kendi insanımızı ise hapishanelerde rehin olarak tutanlarla da kavga edeceğiz. Yani özetle şunu demek istiyorum, vatanı satanlar ile kavga edeceğiz. Bizler birbirimize emanetiz. Biz kol kola girip yürüyeceğiz. Memleketimiz bize emanet."

Yorumlar (0)