Kuzey Kore'den dünyayı alarma geçiren 'nükleer' mesajı!

Kuzey Kore’de, Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşunun doksanıncı yıl dönümü vesilesiyle ilginç bir tören yapıldı. Kuzey Kore'nin kıtalararası yasaklı balistik füzeleri törende sergilenirken, devlet lideri Kim Jong-un, nükleer programına hız vereceğini duyurdu.

DÜNYA 26.04.2022, 15:39
Kuzey Kore'den dünyayı alarma geçiren 'nükleer' mesajı!

Kuzey Kore'nin devlet kontrolünde bulunan resmi haber kurumu, ülkenin silahlı kuvvetlerinin 90. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle askeri geçit töreni ile birlikte dün bir tören yapıldığı açıklandı.

Kuzey Kore’den gövde gösterisi

Devlet televizyonundan da ayrıca yayınlanan haberde, Pyongyang'ın en büyük kıtalararası balistik füzesi Hwasong-17'nin de törende sergilendiği ifade edilirken, kutlamalara devlet lideri Kim Jong-un'un da bizzat katıldığı dile getirildi. Devlet medyasının yayımlanan görüntülerde, hipersonik füzelere ilave olarak denizaltılardan fırlatılmış olan balistik füzeler de törende sergilendi.

Dünyayı alarma geçiren nükleer açıklaması!

Kim Jong-un'un, "Devletimizin en hızlı şekilde nükleer yeteneklerini geliştirmek ve güçlendirmek için adımlar atmayı sürdüreceğiz. Nükleer gücümüz, benzersiz caydırıcılık görevini ve sorumluluğunu yerine getirmeye daima hazır olmalıdır" açıklamasını yaptı.

Ayrıca haberde Kim'in, "Ülkenin nükleer gücünün esas görevinin savaşı caydırmak olduğunu, fakat diğer devletlerin istenmeyen şartlar dayatması durumunda tek kullanım hedefinin bu olmayabileceğini" ifade ettiği kaydedildi. 

Uydu görüntüleri kaygılandırdı!

Yayınlanan uydu görüntüleri, Mart ayında Kuzey Kore'nin, Punggye-ri'deki nükleer deneme tesislerinde sürdürdüğü faaliyetlerini daha da artırdığını ortaya koyuyor. Söz konusu hareketlilik, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze ve nükleer silah denemelerine tekrar başlayabileceği kaygısına yol açtı.

Sürpriz olarak karşılandı!

15 Nisan'daki Kuzey Kore'nin kurucu lideri olarak bilinen Kim Il Sung'un 110. doğum günü vesilesiyle Pyongyang hükümetinin kıtalararası yeni bir balistik füze fırlatabileceği veya Kore’nin 7. nükleer testini gerçekleştirebileceği iddia edilmişti. Beklendiği gibi Pyongyang'ın, kıtalararası balistik füze veya bir nükleer denemesi gerçekleştirmemesi sürpriz olarak yorumlanırken, olası bir adımın silahlı kuvvetlerin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanan 25 Nisan'da atılabileceği iddiası konuşulmuştu.

Yorumlar (0)